24 / 04 / 2024

Kasaplar Teknoloji Köy projesi

Kasaplar Teknoloji Köy projesi

Aydın Kasaplar köyündeki tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan "Teknoloji Köyü" projesi sayesinde, 2 yılın ardından ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı. Projeye Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulundu.

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Kadıköy'de konut fiyatları 435 bin TL'den başlıyor!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın verilerine göre Kadıköy‘de ortalama konut satış fiyatı 987 bin 930 TL, geri dönüş süresi 32 yıl, ortalama metrekare kira bedeli ise 21 TL olarak belirlendi. 

Aydın Teknoloji Köy projesinde ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı!

Aydın Kasaplar köyündeki tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan "Teknoloji Köyü" projesi sayesinde, 2 yılın ardından ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı. Projeye Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulundu.

Aydın Kasaplar Köyü'ne Türkiye'nin ilk akıllı köy projesi geliyor!

Türkiye’nin ilk akıllı köy projesi Aydın’ın Kasaplar köyünde hayata geçecek. Proje, Yaşar Üniversitesi, Vodafone, Tarım Bilincini Geliştirme Derneği ve Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. işbirliğinde yürütülecek.

Aydın akıllı köy projesi için 88 dönümlük arazi kiralandı!

Çiftçiyi internetle tanıştıran girişimci Tülin Akın şimdi de Aydın'ın Koçarlı ilçesinde akıllı köy kuruyor. 250 haneli Kasaplar köyü, 20 milyonluk yatırımla tekno-tarımda pilot uygulama olacak.

1993 yılında Haliç kıyılarını kültür merkezleri süsleyecekmiş!

1993 yılında Haliç kıyılarını kültür merkezleri süsleyecekmiş. Feshane binası Çağdaş Sanat Müzesi, Sütlüce mezbahası Haliç Kültür ve Eğitim Merkezi olacakmış. Lengerhane binası ise Sanayi ve Teknoloji Müzesi olacakmış.

Erse Teknoloji Köprü ve Yol Bakım Tamir Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Erse Teknoloji Köprü ve Yol Bakım Tamir Teknolojileri Limited Şirketi, Ertuğrul Kasacı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 19 Mart'ta Kadıköy, Koşuyolu Mahallesi'nde kuruldu.

Kocaeli'de iki lojistik köy kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kentte kurulması planlanan iki " lojistik köy '', bölge ve Türkiye'nin " dağıtım kalbi " olacak

Kadıköy-Kartal Metrosuna son teknoloji vagon!

Sürücüsüz kullanım özeliğine uygun son teknoloji vagonları Kadıköy-Kartal Metrosuna indirilmeye başlandı. Kaynarcaya kadar uzatılan hattaki 16 istasyonda, 144 metro vagonu hizmet verecek

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

Kasaplar Teknoloji Köy projesi Haberi

Kasaplar Teknoloji Köy projesi

Aydın Kasaplar köyündeki 39.000 hektar tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan proje; sayesinde, 2.yıldan itibaren, hane başına 40 bin TL gelir artışı sağlanarak, hem aileler çiftliğe özendirilecek hem de köyden-kente göçün önüne geçmeyi amaçlıyor. 



Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulunduğu "Teknoloji Köyü" projesinin; Yaşar Üniversitesi, Vodafon, Tarım Bilincini Geliştirme Derneği ve Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. işbirliğiyle hayata geçirileceği belirtiliyor. 


ÇOCUK-GENÇ-KADINLARA, EĞİTİM PROGRAMLARI DA AÇILACAK... 


Verilen bilgiye göre, günlük süt üretim miktarından-tavuk yumurtalarının ağırlığına; hava durumundan-tarla makinelerinin yakıt seviyelerine kadar, tarımsal alandaki faaliyetlerin tamamı, otomasyon sistemleri ve ölçümler cep telefonları üzerinden yönetilecek. Köyde, tüm veriler çiftçilerin akıllı telefonlarından kontrol edilecek. Köyde, Türkiye'nin her yerinden gelecek olan çiftçileri misafir edecek tesisler de bulunuyor. 


TARIMSAL KALKINMA, TEKNOLOJİ KULLANILARAK SAĞLANACAK... 


Kasaplar köyünde, insansız hava araçları (dronlar) ile...