29 / 03 / 2024

kasım inşaat istihdam oranları

kasım inşaat istihdam oranları

Haziran seçimleri öncesi dip yapan iş ilan sayıları Kasımda trendini bozmadan aynen devam etti. 2015’in istihdam şampiyonu Kasım’da da değişmedi: Yapı. İnşaat 2.809 yeni iş ilanıyla en çok istihdam fırsatı sunan sektör oldu.

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi açıldı!

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi 500 bin TL bedelle Hasan Akçin tarafından açıldı.

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Akçin tarafından kuruldu. 

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

İnşaat istihdamı toparlanıyor! 

Para Politikası Kurulu'nun 17 Mart'ta gerçekleştirilen toplantısına ait veriler açıklandı. İşsizlik oranlarına da değilinilen özette, inşaat sektörü istihdamında kısmi toparlanma olduğu belirtildi...

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

İnşaat halindeki dairenin birçok kişiye satılması durumunda ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Satın aldığım inşaat halindeki dairem müteahhitin değişmesi sonucunda başkasına satıldı. Dava açtım Davam asliye hukuk mahkemesine gönderildi. Beş yıldır bakılan davanın sonunda verilen bu karar lehime mi aleyhime mi?' sorusunu yanıtladı.

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım: İnşaat ruhsat formunda tek bir imza olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Hayata geçirilen düzenlemelerin, inşaat sektörünü de ciddi ölçüde rahatlatacağını belirterek, "İnşaat izni alınması için 18 ayrı işlem yapılıyor. Bunun sayısı 6'ya indiriyoruz'' dedi.

İnşaat sektörünün tüm ürünlerinde millileşme sağlanmalı!

Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, inşaat malzemelerinde ithalat yüzdesinin ihracat yüzdesinden fazla olduğunu söyledi. Yıldırım “Bir inşaat maliyetinin ortalama yüzde 35’ini yurt dışından sağlıyoruz” diye konuştu.

Garanti Plus Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Garanti Plus Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ayşin Kılıç tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türk Akımı inşaatı yılın ikinci yarısında başlıyor!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin inşaatının ikinci yarısında başlayacağını açıkladı.

Aziz Yıldırım inşaat, Dursun Özbek otel işlerine baksın!

Sabah Gazetesi Spor yazarı Erman Toroğlu, dünkü Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. Galatasaray'ın ağır darbe aldığını söyleyen Toroğlu, ''Aziz Yıldırım inşaat, Dursun Özbek otel işlerine bakacak artık'' diye konuştu.

Türk Akımı inşaatı 2017'nin ikinci yarısında başlayabilir!

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Miller: "Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz" dedi.

kasım inşaat istihdam oranları Haberi

kasım inşaat istihdam oranları

Türkiye’nin iş arama motoru İşcepte.net’in Kasım ayı iş ilanları raporu yayınlandı. İŞCEPTE raporuna göre, 2015’te her ay ortalama 87 bin yeni iş ilanı yayınlandı. Kasım'da ilan sayılarında, Eylül ayına göre 15 binlik artış yaşandı.

Kasım Seçimlerinin İstihdama Etkisi Olmadı 

Haziran ayının aksine Kasım ayında seçimlerin özel sektörün personel arayışına hissedilir bir etkisi olmadı. Ekim ayındaki bu yılın ortalaması olan 87 bin bandındaki seyrine Kasım’da 2 binlik hafif bir artışla devam etti. Oysa Haziran seçimleri öncesinde %25 aşan bir azalma olmuş, Nisan’da 107 bin olan toplam yeni iş ilanı sayısı Mayıs ayında 71 bine düşmüştü. Seçim sonrası 92 bin bandına çıkarak mevsim normallerine dönmüştü.

Verilere göre, yeni iş ilanlarında Kasım ayının Pazar günlerine denk gelen 2-9-16. günlerinde belirgin bir düşüş yaşanırken, ay ortalaması...