16 / 04 / 2024

katar yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı mı

katar yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı mı

Katar Emiri Şeyh Temim, ülkeye yerli ve yabancı bir çok yatırımı çekecek yeni "Yatırım Kanununu" onayladı. Katar'da yerli ve yabancılar için büyük imkanlar sağlayan yatırım kanununun Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onaylandığı belirtildi.

Borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? Yatırımcılar dikkat!

Yeni yatırım yapacaklar ya da kazancını artırmak isteyenler konut yatırımı ile borsa yatırımının artılarını araştırıyor. Peki borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? İşte ayrıntılar...

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?

Yatırımcılar ve yeni yatırım yapacaklar, uzun vadede kazandıracak hisseleri merak ediyor. 18,7 bin takipçili temettü yatırımcısı Onur Demir, X sosyal medya hesabından yatırımın yüksek potansiyelli adresini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Yeni yatırım aracı sanayi dükkânları oluyor! Yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Konutun yatırım aracı olmaktan çıkıp çıkmadığı tartışılırken, konuya ilişkin değerlendirme Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay’dan geldi. Altınay, konut sahiplerinin artık konutlarını satarak iş yeri almaya başladıklarını aktardı.

İslam Memiş'ten yeni yatırım aracı tavsiyesi! Ne altın ne gümüş ne borsa ne de dolar

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken uyarılar yaptı. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyen vatandaşlara bu madeni öneren İslam Memiş, 'Bu tarafa yatırım yapanlar servet kazacak' diyerek tarihi fırsatı açıkladı.

Erkanlı Holding'ten yeni yatırım imkanı! UNİVA markasıyla öğrenci evleri geliyor!

Türkiye’de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkan Erkanlı Holding bünyesindeki UNİVA markası, öğrenci evlerini, Türkiye’ye alternatif bir yatırım imkanı olarak sunmak için çalışmalara başladı.  

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Altın ve Doları Sollayacak Yeni Yatırım Aracı: İslam Memiş'in Öngörüsü Nedir?

Altın, dolar ve euro yatırım araçlarına alternatif bir araç daha geldi. Parasını ona yatıranlar büyük kazançlar elde edecekler. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, işte o yatırım aracı hakkında önemli bilgiler ve görüşlerini paylaştı. Memiş’in bahsettiği o yatırım aracı ile ilgili detaylar…

IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verilecek! 

81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi geldi. Program çerçevesinde yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verileceği de belirtildi. 

İslam Memiş’ten büyük kâr ettirecek yeni yatırım tavsiyesi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çeyrek altın ve cumhuriyet altınındaki işçilik farklarına dikkat çekti. Gam altın yerine yeni bir yatırım aracını paylaşan Memiş, bunu arkadaşına önerdiğini söyledi.

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

katar yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı mı Haberi

katar yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı mı

Katar Ticaret Odası'nın yaptığı açıklamaya göre, ülkeye yerli ve yabancı yatırımı çekecek yeni "Yatırım Kanunu" Katar Emiri Şeyh Temim tarafından onaylandı. Yatırım Kanunu, yaklaşık 7 aydır devam eden Katar ablukasına karşı ülkenin milli hasılasını, yerli ve yabancı yatırım hacmini yükseltmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani, Serbest Bölge Kanununun çok farklı değişiklikler içerdiğini ve bunun ülkedeki yatırım alanlarında olumlu etki yapacağını belirtti.

Teşvik ve kolaylıklar

 


Katar'da Uluslararası Hamed Havalimanı ile ekonomik ve serbest bölgelerin sermayesinin 13,7 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Yeni yatırım kanunuyla birlikte yatırıma dönüşecek sermayenin önündeki tüm engel ve zorluklar kaldırılacak. Ayrıca kanun yerli ürünlerin kullanımının artırılmasını da teşvik ediyor. Lojistik hizmet ve iletişim alanlarındaki yatırım projeleri için...