26 / 04 / 2024

katarlı firmalar türkiyede yaptığı inşaatlar

katarlı firmalar türkiyede yaptığı inşaatlar

Bakan Arslan: "Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacmi son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştı" dedi. Arslan, Türk müteahhitlerin, firmaların Katar’da üstlendiği işlerin 15 milyar doları bulduğuna dikkati çekti.

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceği bilgisi verildi.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Katarlı şirket Türkiye'den 100 milyon dolarlık alım yapacak!

Tekzen ile Katar'ın en büyük perakendecisi Al Meera Holding arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması kapsamında katarlı şirketin ilk yıl 100 milyon dolara varan alım yapması bekleniyor.

Katarlılardan Türkiye konut pazarına yoğun ilgi!

Katar’ın Türkiye’ye yapacağını duyurduğu 15 milyar dolarlık yatırımın ardından gözler Türkiye’deki doğrudan yatırımlara çevrildi. 

Katarlılar, Türkiye'den emlak alıyor!

Bu yaz Katarlıların Türkiye'ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, sadece turizm amaçlı değil emlak satın almak ve yatırım yapmak için gelenlerin de hayli çok olduğunu belirtti...

Katarlılar Türkiye'de yatırım yapacak!

Katarlılar Türkiye'ye yatırım yapmak için harekete geçti. Onlarca Katar firması, proje ve yatırımları için İzmir'e gelecek.

İşte Katarlı şirketlerin Türkiye yatırımları!

Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Doğrudan Yatırım verilerine göre 2002 yılından 2007 Mart ayına kadar Katar’dan Türkiye’ye 1 milyar 506 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

ABD'li firmalar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandıracak!

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Gürçay, Türkiye'de yatırım planları bulunan 4 büyük ABD'li firmada FETÖ'nün darbe girişimi sonrası herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

katarlı firmalar türkiyede yaptığı inşaatlar Haberi

katarlı firmalar türkiyede yaptığı inşaatlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacminin son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Bu bizim için yeterli olmamalı. Bu rakamın kısa sürede 3 milyar dolara hemen ardından da 5 milyar dolara çıkarılması bir zorunluluk." dedi.


Tekfen Holding'in grup şirketi Tekfen İnşaat'ın Katar'da yapacağı "Al-Khor Expressway" Otoyol Projesi'nin ön protokolünün imzalanması dolayısıyla Bakanlığın Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Arslan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını ancak potansiyel göz önünde bulundurulduğunda bunun yeterli olmadığını söyledi.


Tekfen'den Katar'a 2.1 milyar dolarlık dev proje!



Kısa sürede bu rakamın 3 milyar dolara, hemen ardından da 5 milyar dolara çıkarılmasının gerektiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:


"İki...