24 / 04 / 2024

Katarlı TFI, Türkiye'de kira getirisi sağlayacak yatırım arayışında!

Katarlı TFI, Türkiye'de kira getirisi sağlayacak yatırım arayışında!

The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Al Obaidan; özellikle kira getirisi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirtti.



The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi.


Reuters ile yaptığı söyleşide Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişim özellikleriyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi ve ekledi:


'Net bir bütçe belirlemedik'


"Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım yapmak için bakıyoruz. Önceliğimiz gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörleri. Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz bir sonuca ulaşmadık."


Al Obaidan olası yatırım büyüklüğü ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Körfez bölgesindeki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz. Ancak bu tutar projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'de yapacağımız yatırımlar için net bir bütçe belirlemedik" dedi.


CEO Al Obaidan'ın verdiği bilgiye göre; TFI Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman'da toplam 400-500 milyon dolarlık; ABD'de ise yaklaşık 800 milyon dolarlık portföye sahip.


Gayrimenkulde otel, AVM, konut gibi her türlü yatırıma baktıklarını; ama özellikle kira getirisi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirten Al Obaidan; eğitim alanında ise uluslararası nitelikte eğitim veren okulların ilgilerini çektiğini söyledi.


'Körfez yatırımcısının iştahı sürüyor'


TFI Aralık ayında Kiler GYO ile İstanbul Sapphire binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da şirketin mülkiyetinde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalamıştı.


Al Obaidan, söz konusu sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili soru üzerine ise, "TFI olarak Sapphire'in toplu satışı konusunda uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi görüyoruz. Potansiyel alıcılarla görüşmeler ve müzakereler olumlu yönde ilerliyor" dedi.


Kiler GYO'nun Ocak ayında KAP'a bildirdiği 2015 yıl sonu değerlemelerine göre, şirketin portföyünde en değerli gayrimenkul olarak yer alan İstanbul Sapphire'in değeri 824.5 milyon TL (294 milyon dolar) olarak açıklanmıştı.


Petrol fiyatlarındaki düşüşün Körfez yatırımcısının yatırım kararlarını etkileyip etkilemediği ile ilgili soru üzerine ise Al Obaidan, bir miktar likidite sorunu olmakla birlikte, yatırım iştahının sürdüğünü ifade etti.



Dünya





Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



KATAR merkezli yatırım bankası The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye için bir yatırım bütçesi belirlemediklerini ifade eden Al Obaidan; yatırımın niteliğine göre belirledikleri tutarın üzerine çıkabileceklerini ifade etti. 


GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ


Reuters ile yaptığı söyleşide Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısıyla bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi. Al Obaidan, "Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz" dedi. Al Obaidan "Körfez'deki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz" ifadelerini kullandı.  


Hangi sektörler? 


Gayrimenkulde otel, AVM, konut gibi her türlü yatırıma baktıklarını; ama özellikle kira getirisi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirten Al Obaidan; yatırım yapabilecekleri bir diğer alan olan eğitim sektöründe ise uluslararası nitelikte eğitim veren okulların ilgilerini çektiğini söyledi. 


Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Katarlı yatırım bankası TFI, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve gıda sektörlerine yatırım için görüşüyor. TFI CEO'su Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişimiyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi.


Katar merkezli yatırım bankası The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye için yatınm bütçesini henüz belirlemediklerini ifade eden Al Obaidan; Körfez bölgesindeki mevcut yatırımlarının proje başına 100-150 milyon $'da seyrettiğini ancak yatırımın niteliğine göre Türkiye'de bunun üzerine çıkabileceklerini söyledi. TFI, Katarlı Barvva Bank'ın yüzde 100 iştiraki konumunda yer alıyor. 


PROJE BASINA BÜTÇE 150 MİLYON DOLAR 


Yaptığı söyleşide Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişim özellikleriyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi. Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım yapmak için görüştüklerini ifade eden Obaidan, "Önceliğimiz gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörleri. Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz bir sonuca ulaşmadık" ifadelerini kullandı. Al Obaidan olası yatınm büyüklüğü ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Körfez bölgesindeki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz. Ancak bu tutar projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'de yapacağımız yatırımlar için net bir bütçe belirlemedik" dedi. 


İSTANBUL SAPPHIRE'IN SATISINA İLGİ BÜYÜK 


Kiler GYO, aralık ayında İstanbul Sapphire'in toplu satışıyla ilgili Katar bankası TFI'yı görevlendirmişti. Bu kapsamda, Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da şirketin mülkiyetinde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalamıştı. Al Obaidan, söz konusu sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili olarak, "TFI olarak Sapphire'in toplu satışı konusunda uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi görüyoruz. Potansiyel alıcılarla görüşmeler ve müzakereler olumlu yönde ilerliyor" diye konuştu. 

Kiler GYO'nun Ocak ayında KAP'a bildirdiği 2015 yıl sonu değerlemelerine göre, İstanbul Sapphire'in değeri 824.5 milyon TL (294 milyon dolar) olarak açıklanmıştı. 


İŞTAHI SÜRÜYOR


Katarlı CEO Al Obaidan'ın verdiği bilgiye göre; TFI Suudi Arabistan. Bahreyn ve Umman'da toplam 400-500 milyon dolarlık; ABD'de ise yaklaşık 800 milyon dolarlık portföye sahip. Gayrimenkulde otel, AVM, konut gibi her türlü yatırıma baktıklarını; ama özellikle kira getirişi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirten Al Obaidan; petrol fiyatlarındaki düşüşün Körfez yatırımcısının yatırım kararlarını etkileyip etkilemediği ile ilgili olarak ise. bir miktar likidite sorunu yaşatmakla birlikte, yatırım iştahının sürdüğünü dile getirdi. 



Yeni Şafak





Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Sapphire'i satması için görev verilen Katarlı TFI'nin CEO'su Yousef Al Obaidan Türkiye'de emlak, eğitim, sağlık ve gıdaya yatırım yapacağını açıkladı KATAR merkezli yatırım bankası The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye için bir yatırım bütçesi belirlemediklerini ifade eden Al Obaidan; Körfez bölgesindeki mevcut yatırımlarının proje başına 100-150 milyon dolar arasında seyrettiğini, ancak yatırımın niteliğine göre Türkiye'de bu tutarın üzerine çıkabileceklerini söyledi. 


'Yatırım için en iyi adres' 


TFI, Katarlı Barwa Bank'ın yüzde 100 iştiraki konumunda bulunuyor. Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişim özellikleriyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi.&edsp;&edsp;Al Obaidan, "Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım yapmak için bakıyoruz. Önceliğimiz gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörleri. Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz bir sonuca ulaşmadık" dedi. Al Obaidan olası yatırım büyüklüğü ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Körfez bölgesindeki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz" dedi. 


'Bütçe belirlemedik' 


Obaidan "Ancak bu tutar projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'de yapacağımız yatırımlar için net bir bütçe belirlemedik" dedi. Al Obaidan'ın verdiği bilgiye göre; TFI Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman'da toplam 400-500 milyon dolarlık; ABD'de ise yaklaşık 800 milyon dolarlık portföye sahip. Gayrimenkulde otel, AVM, konut gibi her türlü yatırıma baktıklarını; ama özellikle kira getirişi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirten Al Obaidan; eğitim alanında ise uluslararası nitelikte eğitim veren okulların ilgilerini çektiğini söyledi. 



Yeni Yüzyıl


Geri Dön