29 / 03 / 2024

Katma Değer Vergisi 2021 ne kadar

Katma Değer Vergisi 2021 ne kadar

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Engellilere eğitim desteği tutarı aylık 4 bin 692 TL oldu! 

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1.314 TL olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Kart, şifre ve kodları ile ilgili KDV esasları belirlendi...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sanal ya da fiziki ortamlarda satılan kart, şifre ve kodlara ilişkin katma değer vergisi (KDV) uygulamalarının esasları tespit edildiği kaydedildi. 

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Kola ve gazlı içeceklere üçüncü zam... 2.5 litre kola 45 TL oldu

Katma değer vergisi (KDV) oranlarının yükselmesinden sonra kola ve gazlı içeceklere yeni zam geldi. 2.5 litrelik kolanın fiyatının 45 TL olduğunu duyurdu.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart'a uzatmıştı

Mükellefin Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ve bu beyannamelerin üstüne gerçekleşen  vergilerin ödeme zamanlarının 31 Mart 2023'e kadar uzatılması kararı alındı.

Katma Değer Vergisi 2021 ne kadar Haberi

Katma Değer Vergisi 2021 ne kadar

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından yayınlanan yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak Katma Değer Vergisi 18.900 TL olarak belirlendi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 33)

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (III/B-3.) bölümünün sekizinci paragrafında yer alan “2020 yılı için 17.300 TL” ibaresinden sonra gelmek üzere “, 2021 yılı için 18.900 TL” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2021 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı...