25 / 04 / 2024

kayadan oyma evleri

kayadan oyma evleri

Peribacaları, kayadan oyma evleri, vadileri ve sıcak hava balonlarıyla tarih ve kültürün bir arada bulunduğu, yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde hafta sonu yoğunluğu dikkat çekti.

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restore edilecek! 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

Kayadan Oyma Yapılara ilişkin düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kayadan Oyma Yapılara ilişkin düzenleme yayınlandı. Yeni yönetmelik 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Kayadan oyma yapı yönetmeliği 2017!

Kayadan Oyma Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kapadokya'da küçük otellerin pazar payı artıyor!

Kapadokya'da özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kayadan oyma mağara tipi ev, pansiyon ve butik oteller, otantik dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Nevşehir Müze ve Konferans Salonu inşaatı 2017'de başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir'de kayadan oyma müze ve konferans salonu olarak projelendirilen ve 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacak olan alanda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bilgi aldı.

Nevşehir'deki yer altı şehrinde oyma manastıra rastlandı!

Nevşehir'de, daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrindeki arkeolojik kazı ve temizlik çalışmalarında kayadan oyma tarihi manastıra rastlandı.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kapadokya'da balon turları sektör oluşturdu!

PERİ bacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle çok sayıda turist çeken Kapadokya'da düzenlenen balon turları, bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kapadokya'ya balon turundan 85 milyon avro geldi!

Peribacaları, kayadan oyma evler ve tarihi alanlarıyla çok sayıda turist çeken Kapadokya'da sadece balon turları bile turizme büyük katkı sağıyor.

Balon turlarına turistler tarafından ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi giderek artıyor. Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokyada balon turları, turistlerden rağbet görüyor.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokya'da balon turları, turistlerden rağbet görüyor. Sıcak hava balonuna binen turistler, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini havadan izleme fırsatı buluyor.

Nevşehir'deki yer altı müzesinde Bireyselin Anatomisi sergisi açıldı!

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, resim ve fotoğraf sergilerine de ev sahipliği yapan kayadan oyma özel yer altı Çömlek ve Seramik Müzesi’nde Hatice Abalı’nın “Bireyselin Anatomisi” isimli sergi açıldı.

Kapadokya'da balon turlarına hava muhalefeti engeli!

Peribacaları ve kayadan oyma evleriyle dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeni ile 4 gündür yapılamıyor.

kayadan oyma evleri Haberi

kayadan oyma evleri

Yabancı turistlerin akınına uğrayan bölgede, hafta sonları öğrenci gruplarının katılımıyla müze ve ören yerlerinde gözle görünür ziyaretçi artışı yaşanıyor.


Türkiye'nin dört bir yanından hafta sonları düzenlenen tur programları ile ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri, müze ve ören yerleri önünde uzun kuyruk oluşturdu.


Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Paşabağları, Uçhisar gibi tarihi ve turistik merkezleri ziyaret eden öğrenciler, rehberlerden bilgi...