29 / 03 / 2024

Kayseri ruhsat sorunu

Kayseri ruhsat sorunu

Meslek odaları tarafından açılan dava imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüldü.

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

Koza Altın, Kayseri'de altın madeni için 21 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi!

Koza Altın İşletmeleri, Kayseri'de 21 milyon TL bedelle yeni altın madeni ruhsat sahası satın aldı. Şirket, madencilik portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

TOKİ İzmir Ayrancılar Projesi'nde ruhsat sorunu çözüldü!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar İnönü Mahallesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan, 315 adet konutun kura sonucu hak sahiplerine verildiği projede çeşitli nedenlerle 123 daireye yapı kullanma izin belgeleri verilemedi...

Kayseri Talas'ta 92 yeni iş yerine ruhsat verildi!

Kayseri Belediyesi tarafından Talas ilçesinde yıl başından beri açılan 92 iş yeri için ruhsatlar verildi.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

Kayseri'nin ruhsat sorunu çözüldü!

Meslek odaları tarafından açılan dava imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüldü.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Tuzla Çamlıkent Sitesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 18 senedir ruhsat ve tapu sorunu bulunan Çamlıkent Sitesi sakinlerinin de tapu sorununu çözdü. 

Kayseri ruhsat sorunu Haberi

Kayseri ruhsat sorunu

Meslek odalarınca açılan dava nedeniyle imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni yönetmelik devreye girene kadar proje kontrol ve ruhsatlandırma işlemlerinin önünü açtıklarını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararının şehrimizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünü olumsuz bir şekilde etkilediğini ve müteahhitleri bir hayli zor durumda bıraktığını belirtti.

Sorunu gidermek amasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yaparak konuyla ilgili düzenlemeyi Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşıdığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Hazırladığımız düzenleme Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda değerlendirilmiş ve meclisimizin de onayı ile ruhsat işlemlerinin önünü açacak düzenleme karara bağlanmıştır. Bakanlığımızca yeni yönetmelik yürürlüğe girene kadar...