28 / 03 / 2024

Kayseri Vezirhanın restorasyonunda son durumi Kayseri Vezirhan ne zaman açılacak

Kayseri Vezirhanın restorasyonunda son durumi Kayseri Vezirhan ne zaman açılacak

Osmanlı İmparatorluğu sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezirhan'ın aslına uygun restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Bursa'daki Zindan Kapı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Bitinya Krallığı döneminde hayata geçirilen, 2 bin 500 yıl öncesine ait Zindan Kapı'daki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Ayasofya'nın restorasyonunda son durum!

Bir dünya mirası olan İstanbul'un incisi Ayasofya'da uzun süreden beri restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. 1500 yıldır ayakta duran ve inşa edildiği günden beri defalarca restorasyona tutulan dev eserde tarihinin en büyük bilimsel yenileme ve koruma çalışması yapılıyor.

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

Kayseri Kocasinan'ın yeni sosyal tesisi tamamlandı!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar yaptığı açıklamada Ziyagökalp Mahallesi’nde hizmete girecek olan sosyal tesis ve modern pazar yerinin bölgenin yaşam standardını yükselteceğini söyledi.

Kayseri Kocasinan'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar hayata geçirdikleri Kentsel Dönüşüm Projeleriyle birlikte hem Kocasinan’ın çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Kayseri Vezirhanın restorasyonunda son durumi Kayseri Vezirhan ne zaman açılacak Haberi

Kayseri Vezirhanın restorasyonunda son durumi Kayseri Vezirhan ne zaman açılacak

Osmanlı İmparatorluğu sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın 1724 yılında yaptırdığı Vezirhan, restore edilerek turizme kazandırılacak. 


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, kültür varlığı acısından çok zengin olan kentte, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eserin bulunduğunu söyledi. 


Vakıflar Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki tarihi hanın restorasyonu için geçen yıl da başvuruda bulunduklarını ifade eden Düzgün, "Bize emanet edilen bu eserleri, geleceğe aktarabilmek amacıyla çalışma başlattık. Bu süre zarfında restorasyon projesi hazırlandı ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca proje onaylandı. Onaylanmasının ardından restorasyon başladı. İki yıl içerisinde Vezirhan'ı restore ederek kültür turizminin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi. 


Düzgün, 2 milyon 564 bin 198 lira bütçe ayrılan Vezirhan'da restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından kültür turizmine hizmet verecek mekanların açılacağını ifade etti.


Düzgün, kısa bir süre önce Vezirhan'da "Mezeci Çırağı"...