29 / 03 / 2024

Kayyımın görevleri nelerdir

Kayyımın görevleri nelerdir

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kayyımın görev ve yetkileri!

Kayyım bilindiği üzere belli bir işin yapılması veya belli bir olayda kişinin temsil edilmesi için tayin ediliyor. Peki kayyımın yetki sınırı nedir? İşte kayyımın görev ve yetkileri...

Otomobil almak isteyenler bu habere çok sevinecek! Renault Captur'da 0.99 faiz fırsatı! Fiyatını görenin aklı çıktı!

Renault Captur, tüm detaylarıyla SUV görünümünü güçlendirirken, sürücüleri cezbediyor. Renault Captur'da 50 bin TL'ye 0.99 faiz fırsatı! Captur Mart fiyatları ne kadar?  6 Nisan 2023 fiyat listesi...

Yatırımını gümüşe yapanlar ayağınızı yerden kesecek haber şimdi geldi... Kıyamet kopacak, hazır olun

Gümüş fiyatları bu yılın ocak ayından itibaren sert düşüşler yaşadı. Fed'in faiz kararından sonra altın fiyatları düşerken gümüşte beklemedik bir yükseliş meydana geldi. Yatırımını gümüşe yapanlar için ayağınızı yerden kesecek güzel haber ise uzmanlardan geldi. Gümüşte kıyamet kopacak....

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Binalara bakarak ülkenin dönüşümünü görebilirsiniz!

'Küçük Şeyler' filminin yönetmeni Kıvanç Sezer, yeni filmi ile ilgili verdiği bir röportajda, “Binalar şehrin yüzüdür. Dolayısıyla binaların çarpıklığı ve uzunluğu size çok şey anlatır. Binalara bakarak bu ülkenin dönüşümünü görebilirsiniz.” şeklinde konuştu...

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kayyım kimdir?

Kayyımların görev ve yetkisi, mahkeme tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ile sınırlanıyor. Peki, kayyım kimdir? Kayyımlığı gerektiren hâller nelerdir? Kayyım mal varlığını nasıl yönetir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri!

Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmalarını yürüten Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri nelerdir?

Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri!

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanlarına havza deniyor. Peki, Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri nelerdir?

Site yönetiminin görevleri nelerdir?

Kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yöneticisinin yapmakla yükümlü olduğu göreveleri bulunuyor. Peki, site yönetiminin görevleri nelerdir?

Muhtarlık çalışma saatleri 2015!

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muhtarların görevleri nelerdir? Muhtarlık çalışma saatleri 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, kat malikleri kurulunca seçilen apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Kayyımın görevleri nelerdir Haberi

Kayyımın görevleri nelerdir

Kayyımın görevleri nelerdir?

Kayyımlık, Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere o yerin en büyük mal memurunun, ilgili malın yönetimi için görevlendirilmesi olarak ifade ediliyor.


3561 sayılı Mal memurlarının Kayyım Tayin Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca Büyükşehir Belediyeleri için kayyım, o ilin Defterdarı oluyor. 


Büyükşehir Belediye Teşkilatı olan yerlerde, ilçelerdeki Mal Müdürlerinin kayyımlık görevini Defterdarlara devretmesi gerekiyor.


Bir kimseye kayyım atanması onun fiil ehliyetini etkilemez. Yasal danışmanlığa ilişkin hükümler saklıdır.


Kayyımın görev süresi ve ücreti vesayet makamı tarafından belirlenir. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?


I. Belli bir iş

MADDE 459.- Belli bir iş için görevlendirilmiş olan kayyım, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorundadır.


II. Malvarlığının yönetimi

MADDE 460.- Kayyım bir malvarlığının yönetimi ve gözetimi ile görevlendirilmiş ise, yalnız o...