28 / 03 / 2024

Kazakistan yap ilet devret projesi

Kazakistan yap ilet devret projesi

Türk firmaları, Kazakistan’da hayata geçirdiği Büyük Almatı Çevre Yolu projesiyle yap-işlet-devret (YİD) modeline ilk kez imza attı.

Kazakistan'daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'da zamlara yönelik yapılan eylemler ve polis müdahalesi sonrasında yaşanan internet kesintileri kripto para fiyatlarını etkiledi.

Kazakistan, Türkiye'nin şehir hastanelerini örnek alacak!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, koronavirüs salgınının başlamasından bu güne kadar ülkede modern ekipmanlarla donatılmış 17 hastane yapıldığını belirtti. Mamin, "Kazakistan'ın her yerine 20 modern hastane inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

Ziraat GYO Kazakistan'da gayrimenkul şirketi kuracak!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, paylarının tamamı Ziraat GYO'ya ait olmak üzere, gayrimenkul edinilmesi, proje geliştirilmesi, satış ve kiralama işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Kazakistan'da bir şirket kurulmasına karar verildi.

Kazakistan-Özbekistan sınırında Orta Asya Uluslararası Ticaret Merkezi inşa edilecek!

Kazakistan-Özbekistan sınırında kurulması planlanan Uluslararası Ticaret Merkezi için arsa tahsis işlemleri yapıldı. 

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

Türk firmaları Kazakistan'da ilk YİD projesine imza atacak!

Türk firmaları, Kazakistan’da hayata geçirdiği Büyük Almatı Çevre Yolu projesiyle yap-işlet-devret (YİD) modeline ilk kez imza attı.

Türk müteahhitleri Kazakistan'a yatırım yapıyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'da üstlendiği projeler konuşulacak.

Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladı!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladığını bildirdi. 

Kazakistan'ın yatırım hacmi 250 milyar dolar!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesine yapılan toplam yatırım hacminin 250 milyar doları aştığını ve 1995 yılından bu yana halkın gelirinin 40 kat arttığını bildirdi.

Kastamonu Entegre, Kazbuild Yapı Fuarı'nda Türkiye'yi temsil etti!

Uluslararası ölçekte yaptığı yatırımlarla bölgesel güç olma yolunda önemli adımlar atan Kastamonu Entegre, Kazakistan'ın başkenti Almatı şehrinde düzenlenen Kazbuild Uluslararası Yapı ve İnşaat fuarında Türkiye ahşap sektörünü temsil etti.

Kazakistan yap ilet devret projesi Haberi

Kazakistan yap ilet devret projesi

Türk firmaları, Kazakistan’da üstlendikleri Büyük Almatı Çevre Yolu projesiyle yap-işlet-devret (YİD) modelini ilk kez bölgede hayata geçiriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Alsim-Alarko ile Makyol firmaları, Koreli SK firmasıyla oluşturduğu konsorsiyum anlaşması kapsamında 30 kilometre uzaklıkta bulunan BAKAD projesini hayata geçirecek. 

Temeli 2018 yılının Mayıs ayında atılan yolun inşaatının bu yıl mayıs ayında başlaması öngörülüyor. Proje kapsamında Almatı kentinin kenarında 66 kilometre uzunluğuna sahip 6 şeritli yol yapılması planlanıyor.  Maliyeti 480 milyon dolar olan projenin 4,5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Kazakistan’da YİD modeliyle yapılan ilk proje olan BAKAD’ın, Almatı kentinde yaşanan trafik sorunu giderilecek. Alsim-Alarko Kazakistan Rusya, Özbekistan ve BDT Ülkeleri Bölge Koordinatörü Abbas Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 1993 yılından bu yana Kazakistan'da taahhüt sektöründe bulunduklarını söyledi. 

Şahin, "Bu süreci...