26 / 04 / 2024

Türk müteahhitleri Kazakistan'a yatırım yapıyor!

Türk müteahhitleri Kazakistan'a yatırım yapıyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'da üstlendiği projeler konuşulacak.



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 26. yılı sebebiyle Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gelecek Nazarbayev, Üçüncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısına katılacak. Toplantıda, ticaret, ulaştırma, savunma, eğitim ve kültür gibi alanlarda iş birliğinin artırılması gibi konular ele alınacak. 

 

Türk müteahhitleri Kazakistan a yatırım yapıyor!

 

Türk müteahhitlerden dev projeler

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'daki yatırımları gün geçtikçe artıyor. Türk müteahhitlik firmaları, 2017 yılında Kazakistan’da 21 milyar doları aşkın proje üstlendi. Türk firmalarının Kazakistan’da hayata geçirdiği projeler kapsamında 15 bin fazla kişiye istihdam sağlandı. 

1,7 milyar dolarlık 22 anlaşma

Kazakistan'da hayata geçirilen Türk yatırımları değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye ve Kazakistan arasında 1,7 milyar dolarlık, 18’i ticari olmak üzere 22 anlaşmanın imzalanmasına hep birlikte tanıklık edeceğiz. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in ziyareti vesilesiyle anlaşmaların yeni projeler eklenip güncellenerek ve kapsadığı alanları daha da zenginleştirerek ilişkimizi bir sonraki aşamaya taşımak arzusundayız” dedi.

22.8 milyar dolarlık 480’den fazla proje

Türk inşaat firmalarının Kazakistan’da toplam değeri 22.8 milyar dolarlık 480’den fazla proje üstlendiklerini söyleyen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Yenigün,   “Türk müteahhitlerin bugüne kadar yurt dışında hayata geçirdikleri projelerin hacmi açısından Kazakistan, yüzde 6,4’lük payla beşinci sırada yer alıyor” ifadelerimi kullandı.
 


Geri Dön