23 / 04 / 2024

Kazım Paşa Tepesi

Kazım Paşa Tepesi

TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesine 99 metre yükseliğinde şehitler anıtı inşa edilecek. Anıtın önünde Osmanlı ve Selçuklu motifleri yer alacak.

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı açılıyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nı da hizmete açıyor.

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nın inşaatını da tamamlıyor.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1761 ada, 1, 2, 3, 4 parseller, 1762 ada, 1, 2 parseller ve 2 ada, 38 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kazım Köseoğlu: AVM açmak yerine satın alma yapacağız!

Esas Gayrimenkul, Adana'da 150 milyon dolarlık yatırımla AVM açtı. Ancak kısa vadede yeni AVM yatırımı planlamıyor. Hedef doğru fiyatla satın alma yapmak. Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, 15 milyar dolarlık borcun sektörü çok zorladığını söylüyor...

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışta!

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Yalıda daha önce İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'un dedesinin de kaldığı söylendi...

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Paşa Yıkım Hafriyat Nakliyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Paşa Yıkım Hafriyat Nakliyat İnşaat Limited Şirketi bugün Sancaktepe’de 400 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Lülesu tarafından kuruldu. 

Kazım Paşa Tepesi Haberi

Kazım Paşa Tepesi

TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesine 99 metre yükseliğinde şehitler anıtı inşa edilecek. Osmanlı motif ile desenlerinden Şehitler Anıtı oluşan giriş yer alacak. Yan cephe inşa edeceklerde ise İstiklal Marşı ve Sarıkamış Başbakanlık Toplu Konut İdaresi destanını anlatan kahramanlıklar Başkanlığı (TOKİ), Sarıkamışrın izleri bulunacak. 

Harekatının 100. yılında, Sarıka- Giriş bölümünün üzerinde, mış ilçesi Kazım Paşa Tepesi mevbronz kabartmalar yer alacak anıttı inşa edilecek anıt ile tören ta, Sarıkamış şehitlerinin temsili alanı için ihale çalışmalarını baş- panoraması ve Türk bayrağı, dolattığal taşlarla işlenecek. 43 metrelik Selçukhı-Osmanlı mimarisinin bayrak direğinde ise 96 metrekare den esinlenerek tasarlanan anıtın büyüklüğünde Türk bayrağı dalgac ephelerinde, Türk mimari kültülanacak. 


Anadolu...