26 / 04 / 2024

kazım sanaç açıklamaları

kazım sanaç açıklamaları

Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç, 1999 Marmara depreminden sonra yapı yönetmeliğinde yapılan değişiklik ardından binaların özellikle 2005 yılından sonra depreme karşı daha dayanıklı üretilmeye çalışıldığını kaydetti.

Hükümetten yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Riskli yapı tespiti engellenirse ne olacak? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Bütçesi Meclis'te görüşüldü. AK Parti Milletvekillerinden önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olacak mı? Konuya ilişkin peş peşe açıklamalar geldi! İşte son durum!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, milyonlarca emeklinin aylık 5 bin 500 TL ile geçinmek zorunda kaldığını belirterek, emekli maaşı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmesini ve alt sınır aylık bağlama oranın yükseltilmesini talep etti.

Powell'ın açıklamaları sonrası Bitcoin'de gelişme! Yatırımcılar kara kara düşünüyor

Fed Başkanı Powell'ın 'şahin' açıklamaları sonrası Bitcoin 22.350 dolardan gece saatlerinde 22.010 dolara kadar düştü. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 22.000 doların üzerinde tutundu. İşte tüm detaylar...

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Tarım Bakanı açıkladı! 2023 buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tek tek açıklandı!

"2023 Buzağı destek ödemeleri hangi tarihte yatacak?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca gelecek buzağı destek açıklamaları yakından takip ediliyor.

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un depreme hazırlık ajandasını ve yeni çözüm önerilerini açıkladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları...

Dünya Powell'ın açıklamalarına kilitlendi! Gram altın ne kadar, artacak mı?

Dolarla doğru orantılı bir şekilde yükselişe geçen altının, Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının ardından zirve yapması bekleniyor.

Gümüş fiyatı 26 dolara koşuyor! Uzmanlardan gelen açıklamalar şok etti...

Gümüş fiyatları son beş gün içerisinde en yüksek seviyelere ulaştı. Gümüşün gramı bugün 12,28 liradan işlem görürken ons fiyatı 26 dolara koşuyor. Gümüş fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için uzmanlardan şok açıklamalar geldi...

Bitcoin ölüm kavşağına yaklaşıyor iddiası!

En büyük piyasa değerinin sahibi olan kripto para olan Bitcoin’de balon tartışmaları yeniden gündeme geldi. Peki Bitcoin'de balon var mı? İşte uzmanların konuya ilişkin açıklamaları...

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı açılıyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nı da hizmete açıyor.

kazım sanaç açıklamaları Haberi

kazım sanaç açıklamaları

Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç, açıklamasında, 1999 Marmara depreminden sonra yapı yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını, bu değişikliğin ardından binaların özellikle 2005 yılından sonra depreme karşı daha dayanıklı üretilmeye çalışıldığını kaydetti. 2005 yılından sonra inşa edilen yapıların büyük oranda depreme daha dayanıklı olduğunu ifade eden Sanaç, bu tarihten önce yapılan binaların güçlendirilmesi ya da yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Elazığ'da ve Türkiye'nin birçok bölgesinde betonlarla taşıyıcı sistem yapıldığını aktaran Sanaç, "Bu anlamda betonlarla taşıyıcı sistem yaptığımız için o alanda ciddi bir yönetmelik değişikliği oldu. 

Bu yönetmelik değişikliği de binanın taşıyıcı sisteminin daha güçlü oluşturulmasına yol açmaktadır. Yeni binada yönetmeliklerin öngördüğü şekilde yapıldığı takdirde depreme dayanıklı, daha kullanışlı ve daha rantabıl. Belki geçmişten günümüze gelen binalara göre bina ömrü daha uzun olabilir. Tabi...