26 / 04 / 2024

KDV genel uygulama tebliği yeni maddeler

KDV genel uygulama tebliği yeni maddeler

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ seri no:15, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı! 11 bin liradan başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa satacak! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Nisan 2024 ihaleleri kapsamında 2 şehirde 11 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa satacak. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan o Nisan 2024 ihale ilanları...

Milli Emlak'tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV'den muaf arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ve Iğdır'da yer alan arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihaleleri 5 Mart ve 4 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan tam 3 ilde KDV'den muaf arazi! 43 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 3 arazi satacak. Toplamda 3 şehirde satışa çıkarılan araziler KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Manisa'da yer alan iki adet araziyi satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

KDV'den muaf arazi arayanlara Mart 2024 müjdesi! Tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 14 bin 800 TL'den başlıyor.

Milli Emlak 3 ilde KDV'den muaf arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. İhaleler 6 Şubat, 7 şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan 4 ilde KDV'den muaf satılık arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 4 şehirde yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf olmasıyla da yatırımcıların dikkatini çekiyor. İşte o ihale ilanları..

3 şehirde KDV'den muaf arazi fırsatı! 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. Söz konusu arazilerin muhammen bedelleri 70 bin TL'den başlıyor. İşte o ihale ilanları...

İzmir ve 2 ilde daha KDV'den muaf arazi fırsatı! 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir ve 2 ilde daha KDV'den muaf arazi fırsatı sunuyor. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 55 bin TL'den başlıyor.

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

İlaçta KDV yüzde 10’a çıktı: 14 bin 900 çeşit ilaca bir zam daha geliyor! 

İlaçta KDV oranın yüzde 10'a yükseltilmesiyle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatlarının artacağına vurgu yapan TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesinin gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak o ilde konut imarlı arsa satıyor! KDV'den muaf bu arsayı kaçırmayın!

Satışa çıkardığı KDV'den muaf arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 323,21 metrekarelik konut alanı imarlı arsa satıyor.

KDV genel uygulama tebliği yeni maddeler Haberi

KDV genel uygulama tebliği yeni maddeler

15 seri numaralı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:
KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 15)

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (II/A-2.2.) bölümünün dördüncü paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraflar eklenmiştir.

“Ancak, Türkiye içinde taşıma hakkı bulunmayan yabancı bayraklı gemilerin tadil, bakım ve onarım hizmetlerinde, geminin tersaneye giriş çıkış yaptığının Liman Başkanlığı tarafından verilecek belge ile tevsik edilmesi kaydıyla, istisna kapsamındaki hizmet nedeniyle yüklenilen ve indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV’nin %50’si, hizmet bedelinin döviz olarak Türkiye’ye getirildiğini tevsik eden belge aranmaksızın iade edilir. İade edilecek KDV’nin kalan kısmı, işleme...