19 / 04 / 2024

kdv sadeleştirme ne demek

kdv sadeleştirme ne demek

KDV oranları yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik dilimlerde uygulanmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV'de sadeleştirme ile ilgili genel bir hazırlık yaptığını açıkladı.

Güneşli Venara'da hem 36 ay vade hem de yüzde 1 KDV avantajı!

Yüzde 1 KDV avantajı sunulan Venara Güneşli projesinde 36 aya varan vadeyle konut sahibi olunabiliyor. Güneşli Venara'da yer alan konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Venara Güneşli yüzde 1 KDV avantajıyla satışta! Yeni proje!

Yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunulan Venara Güneşli projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. İşte Venara Güneşli detayları...

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için yeni hamle! Yüzde 8 komisyon uygulanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan sadeleştirme adımları kapsamında yeni hamle geldi. Merkez Bankası zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. 

Milyonlarca gence vergisiz telefon fırsatı! Öğrencilere ÖTV'siz, KDV'siz telefon ne zaman satılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar satım alırken vergi muafiyeti sağlayacağını duyurdu. Peki, vergisiz telefon başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Aidat veren vatandaşları sevindiren gelişme! İndirim gelecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un siteler üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne ilişkin çalışma başlattıklarını duyurmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlarda indirim geleceği tahmin ediliyor.

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

Konut sitesi aidatlarına indirim mi geliyor? Site yönetim sektöründen son dakika açıklaması!

Konut Siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik çalışma başlatılmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlara indirim bekliyor.

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları ile ilgili milyonlarca kişinin beklediği müjde geldi. Peki akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi olacak mı? Benzin ve LPG fiyatları ne olacak? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

KDV'de sadeleştirme çalışması!

KDV oranları yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik dilimlerde uygulanmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV'de sadeleştirme ile ilgili genel bir hazırlık yaptığını açıkladı.

kdv sadeleştirme ne demek Haberi

kdv sadeleştirme ne demek

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV'de sadeleştirme çalışmaları için genel bir hazırlık aşamasında olduğunu duyurdu. Buna göre KDV düzenlemesi tek bir ürün grubu için olmayacak ve birçok ürünle sektörü doğrudan ilgilendirecektir. Bakanlık ve Gelir İdaresi Başkanlığı, düzenlemenin detayları için birçok kurumla görüşmeye devam ediyor.

NTV'de yer alan habere göre; Çalışmanın amacı, aynı sektörde farklı KDV uygulamalarının önüne geçmek ve vergiyi sadeleştirmektir.

Düzenleme ile bazı ürünlerde halen geçerli olan oranlar çerçevesinde KDV artarken, bazı ürünlerde vergi oranlarında indirimler olabileceği belirtiliyor.

KDV, şuanda yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik dilimlerde uygulanmaya devam ediyor.

Kur korumalı TL mevduatı açıklaması 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Altında büyük fırtına geliyor!

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar...