28 / 03 / 2024

KDV tasarısı yasalaştı mı

KDV tasarısı yasalaştı mı

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin tadil tasarısı onaylandı!

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin 3. maddesi, 7. maddesi, 13. maddesi ve 14. maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

Akfen GYO'nun tadil tasarısı 11 Eylül'de onaya sunulacak!

Akfen GYO'nun Esas Sözleşmesinin 8. maddesine ilişkin tadil tasarısı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif yasalaştı!

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Koronavirüs kapsamında yapılan kira düzenlemeleri yasalaştı! 

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanun teklifi kapsamında, iş yeri kiraları, hazine taşınmazlarının satışı, belediye taşınmazlarının kiralanmasına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor...

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Mısır'da gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık yasa tasarısı onaylandı!

Mısır'da gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini öngören tasarı parlamentoda onaylanarak yasalaştı...

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanması Meclis'ten geçti!

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, hazine taşınmazlarının kiralanması" gibi düzenlemeleri içeren kanun tasarısı yasalaştı. 

İmar barışı yasalaştı!

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı. 

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

KDV tasarısı yasalaştı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

KDV tasarısı yasalaştı mı Haberi

KDV tasarısı yasalaştı mı


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulunda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Yasalaşan kanuna göre, arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek. Müzayede mahallerinde satış yapanlar ise KDV mükellefi olacak.

Fazla veya yersiz hesaplanan ve Hazine'ye ödenen vergi, işlemi yapan mükellefe geri iade edilecek. İadenin yapılması için işlemle ilgili beyanlar düzeltilecek, fazla ve yersiz hesaplanan vergi, satıcı tarafından alıcıya geri verilecek.

Satılmak üzere gümrüksüz satış mağazalarına veya bunların depolarına yapılan teslimler ise KDV'den istisna tutulacak.

Hayırseverlerce bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi, 100 yatak kapasitesinden az olmamak üzere (kalkınmada öncelikli yörelerde 50 yatak) öğrenci yurdu ile...