20 / 04 / 2024

keçiova camisi cezayir

keçiova camisi cezayir

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cezayir'deki Keçiova Cami'sinin restorasyonunu yapacak. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, Osmanlı dönemine ait eserlerin onarım ve yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor...

Cezayir Keçiova Camisi restore edildi!

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Cezayir'deki Keçiova Camisi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) restore ettirdiği Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden tarihi Keçiova Camisi açıldı. 

Kayı İnşaat Cezayir'in en büyük camisini inşa etti!

Cezayir’in en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat camiyi tamamladı. dünyanın en büyük 9. camisi olan Abdel Hamid Ibn Badis Cami, 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sağlıyor...

Niksar'daki Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi açıldı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde beş aydır tadilat dolayısıyla kapalı durumda bulunan Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi ibadete açıldı. Keşfi Camisi, 2016’da yeni yılın ilk cuma günü ibadete açıldı.

Akdeniz Üniversitesi cami inşasında 1,5 ton keçi kılı kullanacak!

AKDENİZ Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılan İlahiyat Fakültesi Camisi'nin kubbe kaplamasında içinde 1,5 ton keçi kılı da bulunan bir karışım kullanılacak.

Akdeniz Üniversitesi camisinde 1,5 ton keçi kılı kullanılacak!

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılan İlahiyat Fakültesi Camisi'nin kubbe kaplamasında içinde 1,5 ton keçi kılı da bulunan bir karışım kullanılacak.

TİKA, Cezayir Keçiova Camisi'ni restore ediyor!

Tarihi Keçiova Camisi'nin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor. Restorasyon projesinde son aşamaya gelindi.

TİKA Cezayir'deki Keçiova Camisi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden biri olan tarihi Keçiova Camisi'ni restore ediyor.

Dünyanın en görkemli camisi Cezayir'e inşa ediliyor!

CEZAYİR'DE İslam dünyasının en büyük ibadet yerlerine rakip olacak muazzam bir cami inşa ediliyor. Büyük Cezayir Camii ve etrafındaki ona bağlı binaların toplamda 120 bin kişilik kapasitesi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'de restore edilen camiyi ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’in Kasaba bölgesinde bulunan ve Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) tarafından restorasyonu yaptırılan Keçiova Camisi’ni ziyaret etti.

Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e!

Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor...

Şaban Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Yatağan Stratonikeia antik kenti içinde bulunan tarihi Şaban Ağa Camisi'nin aslına uygun olarak restore edilmediğini öne sürdü ve "Bu cami güya restore edilmiş, ama insan keşke edilmeseydi demekten kendini alamıyor" dedi

TİKA Cezayir'deki Keçiova Camisi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cezayir'deki Keçiova Cami'sinin restorasyonunu yapacak. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, Osmanlı dönemine ait eserlerin onarım ve yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor...

keçiova camisi cezayir Haberi

keçiova camisi cezayir


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'de ülkenin Başbakanı Abdülmelik Sellal ile görüşmesi sırasında gündeme gelen Keçiova Cami'sinin restorasyonuna yönelik protokol görüşmelerinin ardından TİKA devreye girdi ve restorasyon çalışmalarına başladı. 


Söz konusu çalışmaya yönelik TİKA Başkanı Serdar Çam ve Cezayir İmar Konut ve Şehircilik Bakanlığı Genel Sekreteri Ali Boulares tarafından imzalandı.


Proje kapsamında Keçiova Cami'sinin özgün haline döndürülmesi planlanıyor. Camiye sonradan eklenmiş vaftiz odaları ve çanlar kaldırılacak, minarelere alem yerleştirilecek  ve restorasyon çalışmasının Türkiye tarafından yapıldığını gösteren bir kitabe konulacak.


Alt Casbah'taki Keçiova Cami 1209'da inşa edildi. 1612'de Osmanlılar tarafından onarılan cami 1792'de Hasan Paşa tarafından genişletildi. Fransız sömürgesi döneminde 130 yıl kilise olarak kullanılmasının ardından bağımsızlık sonrası yeniden camiye dönüştürüldü. İki minaresi bulunan camiye, yakındaki keçi pazarı nedeniyle "Keçiova" ismi verilmiş. Cami, 2007'de...