29 / 03 / 2024

Kemer sakinleri kat sayısı sorunu çözüm bekliyor

Kemer sakinleri kat sayısı sorunu çözüm bekliyor

Aydın'ın Efeler ilçesi Kemer Mahallesi sakinleri, imar kat sayısı nedeniyle mahallelerinin gelişip yenilenememesinden şikayetçi.

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Kemer'de inşa edilen NG Phaselis Bay Otel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Site sakinleri yönetimin faturasını ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu 38. maddesine göre, eski yönetim döneminde doğan borç sitenin borcudur. Site sakinleri de bu borcu ödemek zorunda.

Feriköy'de 8 kat için imar izni isteniyor!

İstanbul Feriköy'de 27 yıl önce, 5 katlı olarak yapılması gereken bina, 8 kat inşa edildi. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm hizmetleri alan binanın 4 ay önce kolonları çatlayınca apartman sakinleri tahliye edilip bina yıkıldı.

İzmir Üçyol kat artış desteği istiyor!

İzmir'de konut yoğunluğu fazla olan bölgelerden Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi'nde 8 ya da 10 kat imar olduğu için kentsel dönüşüm projeleri ilerlemiyor. Bölge sakinleri kat artışı istiyor.

Tarsus Duatepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Duatepe Mahallesi sakinleri ile biraraya gelerek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Duatepe Mahalle Muhtarı Mehmet Dağ ile mahalle sakinleri katıldı.

Kütahya'da apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü!

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

Diyarbakır Katı Atık Yönetim Tesisi'nin inşaatı durdurulacak mı?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Sevindik Köyü sakinleri, mera alanına Katı Atık Yönetim Tesisi inşa edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek inşaatın durdurulmasını istedi.

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri site sakinleri İztop Kooperatifi'nden oluşan site yönetiminden memnun olmadıkları için kat malikleri olarak yeniden site yönetimi oluşturulması için toplu olarak dilekçe verdi.

Acıbadem sakinleri yapılaşmayı protesto etti!

Acıbadem sakinleri, Üsküdar Belediyesi'nin mahallede kalan son yeşil alan üzerindeki planlarını dün protesto etti. Eyleme katılan grup sık sık "Yık yık nereye kadar, bitti buraya kadar" sloganları attı.

Kemer'de vatandaşlar tapu sevinci yaşadı!

Kemer Belediyesi yaptığı imar uygulaması ile Aslanbucak Mahallesinde ikamet eden vatandaşlara derin bir nefes aldırdı. Gül’ün makamında yapılan tapu dağıtım törenine katılan arazi sahipleri başkan Gül’e bir kez daha teşekkür ettiler.

Erzurum Oltu'da Kubbeli Cami'nin temeli atıldı!

Erzurum’un Oltu Güzelsu Mahallesi’nde cami inşaatına düzenlene törenle başlandı. Yeni yerleşim yerine yapılacak olan caminin temel atma törenine mahalle sakinleri katıldı.

Erzurum Oltu'da Güzelsu Mahallesi Camii'nin inşaatı başladı!

Erzurum’un Oltu Güzelsu Mahallesi’nde cami inşaatına düzenlene törenle başlandı. Yeni yerleşim yerine yapılacak olan caminin temel atma törenine mahalle sakinleri katıldı.

Kemer sakinleri kat sayısı sorunu çözüm bekliyor Haberi

Kemer sakinleri kat sayısı sorunu çözüm bekliyor

Kemer Mahalle Muhtarı Şerafettin Yiğitöz, mahallelinin birçok kez bu sıkıntıyı ilgili mercilere iletmelerine rağmen hala bir çözüme kavuşamadığını söyledi. Yiğitöz, "Aydın'ın bu tarafa kaymasına rağmen kemer mahallesinin es geçilmesi çok garip. Daha önce Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüşüldü fakat buraya kontrollü izin verildiğini ve bu konunun Anıtlar Kurulu ile ilgili olduğu söylenildi. Biz Anıtlar Kurulundan gerekli çalışmaların biran önce yapılmasını, Kemer Mahallesinin gelişmesini ve eski görüntünün de bir an önce yenilenmesini istiyoruz. Mahallemize 3 kat ve 2 kat imar izni veriliyor, dolayısı ile hiçbir müteahhit buraya yanaşmıyor" dedi. 



BAŞKAN ÇERÇİOGLU'NDEN DESTEK BEKLİYORLAR 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla mahalle ziyareti sırasında bu sıkıntılarını paylaştıklarını anımsatan Yiğitöz, "Seçimlerden önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, mahallemizi ziyaret etti. Kendisine sıkıntılarımızı anlattık....