29 / 03 / 2024

Kent Konseyi kimler üye olabilir

Kent Konseyi kimler üye olabilir

Kent ile ilgili sorunlarının konuşulup çözümlerin üretildiği kent konseyi kimlerden oluşur? Kent Konseyine kimler üye olabilir? İşte Kent Konseyi Yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümler...

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Avcılar'da imar planı bilgilendirme toplantıları yapılıyor!

Avcılar Kent Konseyi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen imar planıyla ilgili bilgilendirme toplantıları yapılıyor..

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.

Bakırköylüler dönüşüm bekliyor!

Bakırköy halkının katında, konumunda, yerinde dönüşüm beklediğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Kerimoğlu, "Binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk." dedi.

İzmir'in deprem master planı güncellenmeli!

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı'nda İzmir'in afet planı ile ilgili üç önemli adım için değerlendirmeler yapıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, 18 yıl önce hazırlanan İzmir'in deprem master planının bir an önce güncellenmesi çağrısında bulundu.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm vatan meselesidir!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener, Esenler Kent Konseyi'nde bir şehrin depreme nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı.

Esenler depreme hazırlanacak!

Esenler Kent Konseyi'nde yarın bir şehrin depreme nasıl hazırlandığını anlatılacak. Seminere Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener katılacak.

Hatay Karaağaç Sosyal Marketi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Arsuz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdiği Karaağaç Sosyal Marketi açılış törenine katıldı.

Kent Konseyi kimler üye olabilir Haberi

Kent Konseyi kimler üye olabilir

Kent Konseyi kimlerden oluşur?

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetim mekanizmaları "Kent Konseyi" olarak tanımlanıyor.


Kent Konseyi kimler üye olabilir? Kent Konseyi kimlerden oluşur? Gibi sorularınızın yanıtı Kent Konseyi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmeliğe göre, kent konseyinde belediyenin içinde bulunduğu seçim bölgesi veya bölgelerinin milletvekilleri, belediye başkanı veya temsilcisi de yer alıyor.


Kent konseyinin oluşumu

MADDE 8 – (1) Kent konseyi, aşağıda belirtilen kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşur.

a) Mahallin en büyük mülki idare amiri veya temsilcisi,

b) Belediyenin içinde bulunduğu seçim bölgesi veya bölgelerinin milletvekilleri,

c) Belediye başkanı veya...