20 / 04 / 2024

Kent Ormanına kafeterya

Kent Ormanına kafeterya

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kavacuğun Düzü olarak bilinen Kent Ormanı'na, yaz aylarında 50 metre karelik çay ocağı yapılacak. Vatandaşlara, Gerede'de yeşili ve çam ormanları semaverde çay vermeye hazırlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam! Sürücüler tepki gösterdi

İstanbul Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam yapıldı. 17 lira olan araç giriş ücreti zam kararı sonrası 36 liraya çıkarıldı. Zamma sürücülerin tepki göstermesi sonrasında ücret 30 liraya düşürüldü. İşte detaylar..

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nın 460 dönümlük kısmında inşaat yapılamayacak. Peki bu karar nasıl alındı? Özel Orman Mesul Müdürü Hüseyin Cihangir Dönmez, anlattı...

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Atatürk Kent Ormanı açıldı!

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2019’daki ziyaretinde, “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Atatürk Kent Ormanı 19 Mayıs’ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Kent Ormanı’nı 19 Mayıs'ta açacaklarını müjdeledi...

Kemerburgaz Kent Ormanı açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, - "Bütün hizmet, rant için değil halk için olmalı; rant için değil çocuklar için olmalı'' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığından Kemerburgaz Kent Ormanı tepkisi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kemerburgaz Kent Ormanı'na ilişkin İBB sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara tepki gösterildi.

Mehmet Tevfik Göksu'dan Kemerburgaz Kent Ormanı açıklaması!

İBB’nin, yapımına 2015'te başladığı Kemerburgaz Kent Ormanı yarın hizmete açılacak. Mevcut İBB yönetiminin ‘İmara değil halka açıyoruz’ ilanına ise İBB AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu sert tepki göstererek, "Basit bir algı operasyonu yapılıyor" dedi.

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı oldu!

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Kent Ormanına kafeterya Haberi

Kent Ormanına kafeterya

Gerede Belediyesi'nin 2014 yılının sonbahar aylarında yaptığı hummalı çalışmalar neticesinde 13 kamelya, 4 adet seyir tepesi, 12 metre boyunda 3 katlı ahşap kule, 2 adet çocuklar için oyun grubu, 1 adet mescit, 1 adet güvenlik kulesi, 1100 metre ahşaptan yapılan yürüyüş patikası yapmıştı. 2015 yaz ayında ise bu çalışmalara birde 50 metre karelik çay ocağı eklenecek. 


Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kent Ormanı Kavacuğun Düzü Orman ve Su şleri Bakanlığı'ndan bütçe alınarak daha önceki çalışmalarda 100 bin TL'nin üzerinde bir çalışma yapıldığını hatırlattı. 


AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'nün destekleri ile 100 Bin TL daha ödenek alındığını kaydeden Allar, "Orman Bakanımızdan 100 Bin TL daha ödenek aktarıldı. Orada yapılan ödeneklerle teras, mescit, çardak ve bekçi kulesi yaptık....