28 / 03 / 2024

kentlerin planlaması

kentlerin planlaması

Forum İstanbul 2016’nın son oturumlarında kentsel planlama, değişim ve dönüşüm, ekonomik boyutlarıyla yeni finansman modelleri, kentleşmenin önündeki fırsat ve tehditler masaya yatırıldı.

Prof. Ali Çarkoğlu: Türkiye'de neden sahra hastanesi planlaması yok?

Prof. Ali Çarkoğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik, sosyal ve siyasi etkilerine değinerek, ‘Bir vatandaş olarak sahra hastane planlamasının neden yapılmadığını sorguluyorum” dedi.

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

Şehir planlaması bütüncül yaklaşımla ele alınmalı!

Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı...

Bursa şehir planlaması ile dönüşecek!

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, ''Kentsel dönüşüm insan için şehir planlaması ile yapılırsa doğrudur. Biz de bunu yapacağız'' dedi.

Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü planlaması gerekiyor!

Star Şehir Buluşmaları toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü, şehrini planlaması gerekiyor." dedi...

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Kadıköy'de kentlerin geleceği tartışılacak!

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nde ‘kentlerin geleceğini’ masaya yatıracak.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.

İnsanların konforlu yaşamlarını akıllı kentlerin vizyonları belirleyecek!

Türkiye İMSAD (inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, " inşaat sektörünün ana gündem maddeleri arasında daha geniş yer alacak, insanların konforlu yaşamları, akıllı binaların ve akıllı kentlerin vizyonlarını belirleyecek." dedi.

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Kentlerin mimarisi insan psikolojisini nasıl etkiliyor?

Şehirlerde yaşayan nüfus artarken şehir planlamacıları kentlerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini 'nöro-mimari' ile yeniden ele alıyor.

Kentlerin rant çıkmazı!

Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Gürel bugünkü yazısında "Kentlerin rant çıkmazı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

Gazinatep'in yanlış imar planlaması şehri çöle çevirdi!

Şehrin kuzey ve kuzey batısından gelen rüzgarların yanlış imar planlaması sonucu etkisi azaltılınca, güneyden gelen çöl tozları Gazinatep'i etkisi altına aldı. Tertemiz mavi gökyüzü yerine, kızıl toz bulutunun kapladığı şehrimizde nefes almak zorlaştı.

kentlerin planlaması Haberi

kentlerin planlaması

Forum İstanbul’un ikinci günü öğleden sonra gerçekleştirilen Kentlerin Planlanması başlıklı oturumlarla son buldu.


Bu oturumların açılış konuşmasını gerçekleştiren Forum İstanbul Başkan Yardımcısı ve RE-PİE Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur; konuşmasında dünyanın geçirdiği önemli tarihsel gelişmelerden bahsederek bugün geldiği nokta hakkında bilgi verdi. Dünyanın ekonomik krizle birlikte ekolojik bir çöküşle yüz yüze kaldığına dikkat çeken Sur, “Yerkürenin ortalama sıcaklığının 1 derece artması bizi küresel iklim değişikliği ile karşı karşıya bıraktı. 5 derecelik bir artış ise dünyayı yaşanır bir yer olmaktan çıkaracaktır.’’ dedi.



Refah ve ekonomik büyümeden ziyade terörizmin küreselleştiği bir çağda olduğumuza dikkat çeken Sur; kutuplaşma diye tanımlanan farklı bir tehdit altında olduğumuzu ve dijitalleşme çağında siber teknolojilerin kullanımının terörizmi daha da değişik boyutlara taşıyabileceğini, gelir dağılımındaki bozukluğun ve refahın beklendiği...