29 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm bakırköy

kentsel dönüşüm bakırköy

Elazığ'da ve Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde, kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanıyor...

Kentsel dönüşümle ilgili gelişmeler Bakırköy'deki gayrimenkul fiyatlarını yükseltti!

Konut stokunun eski olduğu ilçede nitelikli konutların fiyatı 1 milyon lira seviyesinde. Ara kat, eski binalardaki 2+1'ler (100 metrekare) 260 bin ile 285 bin lira 120 metrekarelik 3+1'ler 300 bin ile 375 bin lira arasında talep görüyor.

Bakırköy Belediyesi'nin kentsel dönüşüm maliyeti 450 milyon dolar!

İstanbul Bakırköy Belediyesi 450 milyon dolarlık kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Vatandaşın cebinden hiç para çıkmayacağını söyleyen Başkanı Ateş Ünal Erzen, dükkânları vererek maliyeti karşılayacağız" dedi..

Kentsel dönüşüm sohbetleri her ilçeyi dolaşıyor!

Kentsel dönüşüm projesini her açıdan masaya yatırmak için her ilçeyi dolaşan sivil t toplum kuruluşları Nisan ayında Bakırköy'ü ziyaret etti...

Ateş Ünal Erzen: Bakırköy'de 600 çürük bina var!

İstanbul'un pek çok noktasında kentsel dönüşüm meyvelerini vermeye başlarken Bakırköy imar sorunu sebebiyle projeye başlayamadı

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğine dikkat çekerek, kira yardımlarının 1150 TL'den 1500 liraya, 2000 TL'den 2600 liraya yükseldiğini açıkladı. 

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "4 bin 500 konut inşamızı iki yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz" dedi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

kentsel dönüşüm bakırköy Haberi

kentsel dönüşüm bakırköy

İstanbul Bakırköy'de bulunan Hızalan Sitesi, 1968 yılında yapı kooperatifi olarak yapıldı. 4 bloklu 100 daireli site, 2014 yılında riskli yapı olarak tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Hızalan Yapı Kooperatifi Yönetimi, kentsel dönüşüm için 2016'da bir firma ile anlaşma yaptı. 2017 yılında 4 bloğun yıkımı yapıldı. Yönetim, kentsel dönüşüm için genel kurul toplantısı düzenledi. Toplantıda, üç bloğun yeniden yapımı için firmanın hazırladığı sözleşme daire sahiplerine iletildi.

Sözcü gazetesinden Hande Zeyrek'in haberine göre, kanunda daire sahiplerinin üçte ikisinin imza vermesi binanın yenilenmesi için yeterli oluyor. Sözleşme imzalamayan hak sahiplerinin ise hisseleri satışa sunuluyor. Toplantı sonrası da 3'te 2 çoğunluk sağlandığı açıklanarak sözleşme imzalamayanlara 30 Mayıs 2018'de noterden uzlaşma ihtarı gönderildi. Aksi halde dairelerinin hisse satışının yapılacağı bilgisi aktarıldı.

Hukuki süreç başlatan 10'u...