18 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm danışma hattı

kentsel dönüşüm danışma hattı

Kentsel dönüşümde kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulamalar yapılıyor. İşte kentsel dönüşüm danışma hattı...

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları yetkililere seslendi: Proje bitmiyor, yetkililer inisiyatif alsın! 

Kentsel dönüşüm mağduru Fikirtepeliler, AK Parti Fikirtepe seçim irtibat bürosunun önünde bir araya geldi ve tepki ile taleplerini tek tek sıraladı. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Demir Han Tuncer, Muhsin Marangoz ve Murat Emrehan Gökçen ortaklığında kuruldu.

kentsel dönüşüm danışma hattı Haberi

kentsel dönüşüm danışma hattı

Kentsel dönüşüm danışma hattı!

Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulama yapılması olarak tanımlanıyor.


Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre ülkemiz, geçtiğimiz yüzyılda 90’a yakın büyük depremde binlerce can kaybına ve milyarlarca lira zarara uğradı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta deprem olmak üzere afet tehlikelerine karşı 2012 yılında, “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu”nu çıkardı. Kanunla birlikte Kentsel Dönüşüm adeta bir seferberlik haline geldi. Ve afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi, can ve mal kayıplarını önlemek öncelikli hedef olarak belirlendi. 


Ayrıca hayat kalitesini artırmak, çevreye duyarlı yerleşimler oluşturmak ve yarınlarda marka şehirleriyle öne çıkan bir Türkiye inşa etmek, kentsel dönüşümün diğer önemli amaçlarını oluşturmaktadır.


Kentsel dönüşümün ilk adımı..

Kentsel dönüşüm için öncelikle...