28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri

kentsel dönüşüm Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif için Komisyonda görüşmeler devam ediyor.

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu. İşte MHR GYO Ataşehir'deki son durum...

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO Zonguldak On Temmuz Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son dakika! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı son dakika açıklamasında Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatı işinin kesin kabulünün yapıldığını belirtti.

Helmann radarına kentsel dönüşüm projelerini aldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Helmann, konut, ticari gayrimenkul ve arsa üretiminde yakalamış olduğu başarılardan sonra kentsel dönüşüm projelerini radarına aldı.

2 bin 500 konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör, en büyük kentsel dönüşüm projesine Bursa'da start verdiklerini açıkladı. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor. Başkan Bakgör önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Demir Han Tuncer, Muhsin Marangoz ve Murat Emrehan Gökçen ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim Projesi’nin detayları resmen belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyanın hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacağını söyledi.

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de Şaban Türker tarafından kuruldu.

kentsel dönüşüm Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri Haberi

kentsel dönüşüm Gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemeleri


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; gayrimenkul ihtisas hukuk mahkemelerinin kurulması öngörülüyor. Komisyonda teklif görüşmeleri devam ediyor.


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi


Madde 1- 16.5.2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.


"EK MADDE 2- (1) Bu Kanunda öngörülen davalarda görevli mahkeme, Gayrimenkul İhtisas Hukuk Mahkemeleridir. Bu mahkemeler, Hakimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü alınarak, tek hakimli ve asliye mahkemesi derecesinde Adalet Bakanlığınca lüzum görülen yerlerde kurulur. Bu mahkemelerin yargı çevresi, 26.9.2004 tarihli ve 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun hükümlerine göre...