26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm ikamet

kentsel dönüşüm ikamet

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sağladığı finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı var mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı kalktı mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz gün yürürlüğe girdi. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı kalktı mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016!

Kira Yardımı Uygulamaları Klavuzunda kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarına yer veriliyor. 2015 yılından itibaren kira yardımı için yapılan başvurularda ikamet koşulu aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016..

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.

Hasan Akgün Büyükçekmece'de kentsel dönüşümü anlattı!

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede riskli durumda bulunan yüksek katlı binalarda ikamet eden vatandaşları, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Kentsel dönüşüm Kadıköy'de ikamet edenlerin sayısını artıracak!

Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümün İstanbul'a 50 senelik bir yük getirdiğini belirterek, yanlış kentsel dönüşüm uygulamaları nedeniyle 50 sene sonra İstanbul'da yeniden bir kentsel dönüşümün zorunluluk haline geleceğini kaydetti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı var mı?

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sağladığı finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı var mı?

Nazilli Yıldıztepe Mahallesi kentsel dönüşüm istiyor!

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar "Kentsel Dönüşüm" talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Ahmet Sak ise mahallelilerin isteği üzerine Belediyeye başvurmak için hareket geçti.

Aydın Nazilli'de kentsel dönüşüm isteniyor!

Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar "Kentsel Dönüşüm" talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Ahmet Sak ise mahallelilerin isteği üzerine Belediyeye başvurmak için hareket geçti.

Nazillililer kentsel dönüşüm istiyor!

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Ahmet Sak ise mahallelilerin isteği üzerine Belediyeye başvurmak için hareket geçti.

Nazillililerden kentsel dönüşüm talebi!

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalleli, yolların darlığından ve evlerin sıklığından şikayetçi olarak yeni düzenleme yapılmasını istiyor.

EgeYapı Group kentsel dönüşümü Yenisahra'ya tanıttı!

Gayrimenkul sektörünün deneyimli oyuncularından EgeYapı Group; kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Yenisahra’da ikamet eden arsa sahiplerini ve yakınlarını gerçekleştirdiği iftar davetinde bir araya getirdi.

kentsel dönüşüm ikamet Haberi

kentsel dönüşüm ikamet

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı var mı?

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sağladığı finansal desteklerden yararlanabiliyor. Bu destekler arasında yer alan kira yardımı hak sahibine 18 ay boyunca yapılıyor.


2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu kapsamında bu yardımın koşulları açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı var mı?


2015 yılından önce riskli binasındaki mesken sayısı kadar kira yardımı alınabiliyordu. Ancak 2015'ten itibaren kentsel dönüşüm kira yardımına ikamet şartı getirildi.


Buna göre kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor. 


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


.......... ALTYAPI VE KENTSEL...