29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kredi başvuru

Kentsel dönüşüm kredi başvuru

Çöken binalar bina güvenliğini ve kentsel dönüşümü yeniden gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm kamu tarafından yürütülse de riskli binanızı kendiniz de dönüştürebilirsiniz.

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

Kentsel dönüşüm kredilerinde limit arttı! Faiz destek oranı da yükseltildi! Hemen bu rakamlara bakın!

Kentsel dönüşüm için hak sahipliği bazında destek sunulacak kredi anapara tutarı için üst limitler resmen artırıldı. Bu kapsamda faiz destek oranı da yükseltildi. Yeni rakamlar nasıl oldu? 

Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi ödemesi yapıyor?

Bankalar tarafından krediler hakkında art arda açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar bankaların hangi konuya ne kadar kredi verdiğini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi sağlıyor. Detayları haberimizde...

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel dönüşüm yapacaklara büyük müjde! Hükümet kesenin ağzını açıyor. Kredi ve faiz desteği yolda

Deprem gerçeği ve binaların yaşlı olması nedeniyle kentsel dönüşüm adeta zorunluluk haline geldi. Ancak inşaat maliyetlerindeki artışla birlikte durma noktasına gelen dönüşüm faaliyetlerinin yeni tedbirlerle atağa geçmesi bekleniyor.

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Kentsel dönüşümde riskli yapısını yıkarak yenileyenler avantajlı kredi fırsatlarından faydalanmak istiyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Hükümet evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara kredi desteği veriyor. Peki kentsel dönüşüm kredi nasıl alınır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kredi fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili olarak "Vatandaş kentsel dönüşümü yerinde istiyor" dedi. Kurum, kentsel dönüşümde 125 bin TL olan kredi limitinin 200 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

İndirimli kentsel dönüşüm kredisi için başvurular başladı!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. Hükümet tarafından hayata geçirilen uygulama ile 200 bin liraya çıkan kentsel dönüşüm kredi limiti için başvurular başladı. İşte başvuru kentsel dönüşüm kredisinde başvuru detayları...

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Kentsel dönüşüm kredi başvuru Haberi

Kentsel dönüşüm kredi başvuru

İstanbul’da önce Kartal sonrasında da Kağıthane’de çöken binalar, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha artırdı. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıllık 300 bin konutun dönüşmesi planlanıyor. oluşturan 6.7 milyon konut, 20 yıl içerisinde dönüştürülmüş olacak. Kentsel dönüşüm süreçlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ya da ilgili belediyeler yürütürken, vatandaşlar da bireysel olarak riskli yapılarını dönüştürebiliyor. İşte kentsel dönüşüm rehberi...

ÖNCE RİSK TESPİTİ

Kentsel dönüşüm sürecini başlatabilmek için önce binanızın riskli olup olmadığını tespit ettirmelisiniz. Bina Risk Tespiti için kat maliklerinden sadece birinin başvuruda bulunması yeterli oluyor. Tespit başvurusu için lisanslı kurum ve kuruluşlar, belli bir ücret karşılığında bina risk raporu hazırlıyor. Bu rapor, 7 gün içinde belediyeye iletiliyor.

60 GÜNDE YIKIM

İncelemelerin ardından riskli olduğu tespit edilen binalar, 10 iş gününde Altyapı Kentsel Dönüşüm...