20 / 04 / 2024

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 



İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi kent genelinde hasar tespiti için çalışmalara aralıksız devam ediyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi,  İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile Bayraklı'da gerçekleştiği saha çalışmalarının yüzde 86'sını tamamladı. Arşiv çalışmasının yüzde 90’ı, proje çalışmasının ise yüzde 52’si tamamlandı. Arşiv ve koordinasyon çalışmalarıyla beraber projede 165 mühendis görev alıyor. 

 İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapı stoğu envanteri çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bayraklı’nın bütününde 33 bin 100 yapıdan 28 bin 327’sinde saha çalışmaları sona erdi. Bayraklı’da 33 bin 100 konutta yapılacak çalışmanın ardından, mevcut bina yapı envanteri çıkarılarak bu yapıların deprem riski açısından değerlendirilmesi sağlanacak. Bu çalışmayı Ekim ayında tamamlayacağız. Bayraklı’nın ardından Konak, Karşıyaka ve Bornova ilçelerimizde çalışma başlatacak ve bu çalışmaları İzmir’in geneline yayacağız” şeklinde konuştu. 

Kredi gelirse dönüşüm başlar 

Başkan Soyer, bu proje ile birlikte her binaya yapı güvenlik karnesi verileceğini söyleyerek “Böylece İzmirli yurttaşlar yaşadıkları binanın ne kadar dayanıklı olduğunu, ne zaman yapıldığını, inşaatı ile ilgili bilgilerini görecek. Daha önce de ifade ettiğim gibi Türkiye’de bu kapsamda bir çalışma daha önce yapılmadı. Dünya Bankası’ndan 30 yıl vadeli ve çok düşük faizli bir krediyi İzmir’e aktarmak için de çalışmaya devam ediyoruz. 250 milyon doların üzerinde bir kredinin İzmir’e aktarılması halinde binlerce hane için kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmış olacağız” dedi.

İzmir'in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!


Geri Dön