16 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm kültürü etkiliyor

kentsel dönüşüm kültürü etkiliyor

Konya'da müstakil yapıların apartmanlara veya sitelere dönüşmesiyle yaşam kültürü de değişti. Eskiden müstakil yapılı evlerin bahçelerinde kendi ürünü eken, kümes hayvancılığı yapan vatandaşlar artık bu işleri hobi amaçlı yapıyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. 

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

80 ilin afet risk azaltma planlarının tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm konusunda çağrıda bulundu. 

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm projeleri yatırımcılara sunulacak!

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, ilçede gerçekleşecek kentsel dönüşüm projelerinin tanıtımlarının yapılacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!

Üsküdar Burhaniye, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinin sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekküründe bulundu.

Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkez nakli yapıldı!

Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkez nakli gerçekleştirildi. Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkezi Çekmeköy'de yapıldı.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm krizi!

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm krizi sürüyor. Mağdur olduklarını söyleyen Aşur Bal, Alanya Belediyesi’nin siyasi çıkarlar kapsamında davrandığını ortaya çıkardı.

Kentsel dönüşüm 2020'de hızlanacak!

2019'da yeni proje yerine, mevcut yarım kalmış projeleri bitirmeye odaklanan gayrimenkul geliştiricileri, 2020’de yenileme projelerine ağırlık verecek. Kentsel dönüşüm desteklerinin arttırılmasını bekleyen üretici, müteahhitlik yasasının devreye girmesinin de dönüşüme hız kazandıracağını belirtti...

kentsel dönüşüm kültürü etkiliyor Haberi

kentsel dönüşüm kültürü etkiliyor

Biraz eskiye özlem biraz da doğal beslenme tutkusu ile vatandaşlar fırsat bulduğu alanlarda hem sebze yetiştiriyor hem de tavuk besliyor. Hobi amaçlı kümes hayvancılığı yapanlardan biri de Ekicioğlu inşaat Şirketinin Sahibi Nevzat Mızırak. inşaat alanında yaptığı kümeste tavuk besleyen Ekicioğlu inşaat Şirketinin Sahibi Nevzat Mızırak, iş hayatının verdiği koşuşturma içinde kendine farklı bir hobi bulmuş durumda. Mızırak, hobi olarak yaptığı kümes hayvancılığıyla ilgili şunları söyledi: "inşaat alanı kümes hayvancılığı için ideal bir yer inşaat bitene kadar hem yumurtasını yiyelim hem de hayatımızda bir farklılık yapalım diye tavuklan alarak buraya getirdik, inşaata çabuk uyum sağladılar. Günlük yumurtasını yiyoruz, tavukların, inşaat alanında çalışanlar da yumurtalarından faydalanıyor." Sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaşarak, espri amaçlı "Özlem duyduğum sektörü buldum" diyen Mızırak, "Malum Konya'da...