18 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm ödemeleri

kentsel dönüşüm ödemeleri

Kentsel dönüşüm süreci, ilk önce vatandaş talebiyle başlıyor. Bakanlık yetkili kuruluşuna dilekçeyle başvurmak gerekli oluyor. Peki, kentsel dönüşüm projesi nasıl yapılır? İşte, kentsel dönüşüm projeleri işlemleri..

Kentsel dönüşüm ödemeleri!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliğine göre , Bakanlık bütçesinin ilgili özel ödenek tertiplerine afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde kullanılmak üzere ödenek kaydediliyor...

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğine dikkat çekerek, kira yardımlarının 1150 TL'den 1500 liraya, 2000 TL'den 2600 liraya yükseldiğini açıkladı. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni gelişme!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Proje kapsamında iş yeri sahipleriyle uzlaşmalar başlarken, hak sahipleri için kira yardımı ve kiracılar için taşınma desteği ödemeleri başladı...

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için ödemeler başlıyor!

İzmit'in Cedit mahallesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesi için 1479 hak sahibine uzlaşma ödemeleri yapılmaya başlandı. 

Gölcük'te kentsel dönüşüm ödemeleri başladı!

Tapuda işlemleri tamamlanan ilk gruba ödemeleri yapıldı Gölcük Belediyesince üç bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları büyük bir hızla sürüyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kira ödemeleri başladı!

Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, için kira yardımları ile gerçekleşen park, yol ve çevre düzenleme çalışmaları görüşüldü.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm ödemeleri yapıldı!

Van’ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm 1. etap ödemelerinin 1 Nisan 2016 tarihi itibarıyla banka hesaplarına yatırıldığı belirtildi.Kentsel dönüşüm ödemeleri Erciş’e birçok alanda rahat nefes aldıracak.

2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri!

2015 Ocak ayında kentsel dönüşüm kira yardımlarında birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, kira yardımı başvuru koşullarında neler değişti? İşte 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri...

Kentsel dönüşüm kredisi ödeme planı 2015!

Kentsel Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği gereğince hak sahipleri tarafından kullanılan kredilerin geri ödemeleri ne zaman başlar? İşte kentsel dönüşüm kredisi ödeme planı 2015..

Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan kimselere sunulan finansal desteklerin başında kira yardımı bulunuyor. Peki, yardım şartlarında neler değişti? İşte kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları..

Kentsel dönüşüm geri ödemeleri 2015!

Anlaşma yolu ile riskli binasını tahliye eden ve kentsel dönüşüm kredisinden faydalanan kimselerin kredi geri ödeme sürecindeki kurallar nelerdir? İşte kentsel dönüşüm geri ödemeleri 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri 2015!

Kentsel dönüşümde evi yıkılan yapı sahiplerinin mağdur olmaması adına devlet birtakım finansal destekler sunuyor. Peki bu kapsamında yapılan kira yardımı ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri 2015...

kentsel dönüşüm ödemeleri Haberi

kentsel dönüşüm ödemeleri

Kentsel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm süreci, ilk önce vatandaş talebiyle başlıyor. Bakanlık yetkili kuruluşuna dilekçeyle başvurmak gerekli oluyor. 


Bakanlık yetkili kuruluşu, ilk önce binaya gelerek inceleme yapıyor. Bununla beraber bir deprem risk raporu hazırlanıyor. Deprem risk raporunu bakanlıktan sizin için onay alıyor. 


Rapor onaylandıktan sonra, binadaki kat maliklerine bilgilendirme yazısı gönderiliyor.  Bu bilgilendirme yazısını alan kat malikleri, isterlerse rapora itiraz edilebiliyor. İtirazda da İtiraz Komisyonu toplanıyor, binanın riskli olduğuna karar verilirse, bina kentsel dönüşüme girmiş kabul ediliyor ve yıkımı yapılacaktır. 


Bu uygulamalardan sonra yapılması gereken, kat malikleri olarak bir araya gelip ortak karar almak oluyor. Bunun amacı, hangi müteahhitle, hangi sürede ve ne şekilde yapılacağına karar vermek olarak belirleniyor. Bu uygulamada çoğunluk aranıyor. İmzalandıktan sonra binanızı hızlı bir biçimde yenilenmesi gerçekleşebiliyor. 


Kentsel...