28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm süreci nasıl işler

kentsel dönüşüm süreci nasıl işler

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Genel Müdürü Mete Gülbaş Emlakkulisi.com okurları için riskli yapılarda kentsel dönüşüm kararından sonraki süreci değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulama süreci!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre kentsel dönüşüm uygulama süreci nasıl işliyor? İşte yönetmelikte bulunan kentsel dönüşüm uygulama süreci...

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Gelecek hafta komisyonda görüşülecek olan yeni kentsel dönüşüm yasası teklifi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Bağcılar'da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bağcılar'da bir sene içinde tam 4 bin 500 konutun dönüşüm sürecinin başlatılması planlanıyor.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm süreci nasıl olacak?

İzmir'de Narlıdere'de 4 mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesini Narlıdere Çatalkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen ve S.S. Çatalkaya Konut Yapı Kooperatif Başkanı Zeynal Koçak değerlendirdi.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

Konya'daki kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da başlattığı dönüşümü hızla sürdürüyor. Dönüşüm kapsamında Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlandı.

Kentsel dönüşümün avantajları ve dezavantajları!

Türkiye'de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Ülkemizde il il, ilçe ilçe hızlı bir kentsel dönüşüm süreci yaşanıyor.

kentsel dönüşüm süreci nasıl işler Haberi

kentsel dönüşüm süreci nasıl işler

6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı statüsünde olan yapılar için apartman toplantısı ne zaman yapılmalı ve prosedürleri nelerdir? SPK lisanslı bir firmadan değerleme raporu alınmalı mıdır? 


Risk analizi yapılıp riskli yapı ilan edilen her taşınmaz için uygulanacak olan prosedür 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasasıdır.


1- Kentsel dönüşüm yasası kapsamında maliklerin 6306 sayılı yasanın uygulama yönetmeliğinin 15/2.maddesinde ki toplantıyı yapma zamanı riskli yapı statüsünün kesinleşme anıdır. Riskli yapı kesinleşmeden bu toplantı yapılamaz. Öncesinde yapılan toplantılarda oy birliği sağlanamamış ise geçerli değildir. Apartman malikleri binanın yıkılması konusunda heyet oluşturma, teklif toplamak gibi konular için kat mülkiyeti kanunu olağanüstü toplantı yöntemini kullanabilirler ancak 6306 sayılı yasa kapsamında karar almak için mecburen 6306 sayılı yasanın belirlediği toplantı usulüne uymak zorundadırlar ve bu toplantı riskli yapı...