18 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği

Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği

Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliğindeki değişiklikleri, Av. Fatma Dilşad YELKEN www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in o yazısı..

Kentsel dönüşüm Uygulama Yönetmeliği'nin bazı maddeleri değişti!

Kentsel dönüşümde uygulamadan kaynaklanan duraksamaların önlenmesi için Uygulama Yönetmeliği'nin bazı maddeleri değişti. Gürsel Öngören, kervan yolda düzelir' ilkesi doğrultusunda dönüşümde küçük ayarlamaların bundan sonra da süreceğini belitti.

Kentsel dönüşüm uygulama süreci!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre kentsel dönüşüm uygulama süreci nasıl işliyor? İşte yönetmelikte bulunan kentsel dönüşüm uygulama süreci...

Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yeni deneyimler ışığında kentsel dönüşümün uygulama esaslarını belirleyen yönetmeliklerde değişikliğe gidiliyor...

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümde kurallar değişti!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören 2 Temmuz 2013’te Resmi Gazetede yayınlanan Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği değişikliğinin yeni fırsatlar sunduğunu açıkladı...

İMSAD: İnşaat sektörü büyürse ekonomi de büyüyecek!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin Toplantısı'nda ‘İnşaat Sektörünün 2013 Beklentileri’ (İMSAD) düzenlediği yılın son Ekonomi ele alındı...

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 560 bağımsız birim yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci uygulama etabında 560 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti.

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale! 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı dahilinde uzlaşma sağlanamayan hak sahiplerinin taşınmazları, uzlaşma sağlanan hak sahiplerine satılacak.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale 17 Mart'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı için ihale tarihi 17 Mart olarak belirlendi. 

İndirimli kentsel dönüşüm kredisi için başvurular başladı!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. Hükümet tarafından hayata geçirilen uygulama ile 200 bin liraya çıkan kentsel dönüşüm kredi limiti için başvurular başladı. İşte başvuru kentsel dönüşüm kredisinde başvuru detayları...

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi için yeni ihale 10 Aralık'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kayseri’nin en prestijli projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı bloklarından D blokun yapım ihalesi 10 Aralık Perşembe günü saat 11:00’de yapılacak. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin geleceğine katkı sağlayacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar plan ve uygulama çalışmaları etkisini gösterdi.

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi için yeni ihale!

Kayseri'de Sahabiye kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2. uygulama etabı bloklarından A4 blokun yapım ihalesi gerçekleştirildi. 

Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği Haberi

Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER 


27.10.2017 tarihli, 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sürecin hızlı işlemesi amaçlanmış, uygulamada meydana gelen aksamaların önüne geçilmeye çalışılmıştır. Riskli alan tespiti kavramının ana hatları belirlenmiştir. Kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu yerlerde; planlama ve altyapı hizmetlerinin yetersiz olması, ruhsatsız ve imarsız yapılaşmanın bulunması ve altyapı ile üstyapıda hasar olan yerlerden olması gibi durumların bir ya da birkaçının birlikte olması riskli alan tanımını oluşturmuştur. Riskli alan tespitinde alan büyüklüğünün en az 15.000 m2 olması gerekliliği kaldırılmış, alan üzerinde toplam %65 oranında imar mevzuatına aykırı yapılmış, ruhsat alınmadan inşa edilmiş veya yapı ve iskan ruhsatı alan yapılardan oluşan alanlar, uygulama bütünlüğünü bozan alanlar, riskli alan ilanında...