28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm yapı güçlendirme

kentsel dönüşüm yapı güçlendirme

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli binalarda yer alan riskli binaların yıkılarak veya güçlendirilerek yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde güçlendirme nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm güçlendirme..

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgün Bekmezci tarafından kuruldu. 

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Güngören'de Fevzi Umman, Hamit Umman ve Zeynep Umman ortaklığında kuruldu.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Ali Öztunç: Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm yapılmalı! 

Partisinin genel merkezinde gündem değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Kiyan ve Müzeyyen Barut ortaklığında kuruldu.

İnşaat mühendislerinden kentsel dönüşüm için çağrı!

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Feyyaz Sungur, İzmir genelinde acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. 

Bakırköy’de kentsel dönüşüm talebi!

Bakırköy’de bulunan yapıların yüzde 80-90’ı çürük durumda. Vatandaşlar kentsel dönüşüm yapılmasını talep ediyor.

Numan Kurtulmuş: Kentsel dönüşüm yapılan konutlarda hasar olmadı!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Elazığ'da yaşanan depremde kentsel dönüşüm uygulanan konutlarda hasar olmadığını belirtti. "En öncelikli mesele, yıkılmaya meyilli binaların yenilenmesini teşvik etmektir" dedi...

Faik Öztrak: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edelim!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada iktidarı aşırıya kaçan projelerden vazgeçmeye ve aktif fay hatlarındaki yerleşim bölgelerinde kentsel dönüşüm yapılması için seferberlik ilanının edilmesi için çağrı yaptı.

kentsel dönüşüm yapı güçlendirme Haberi

kentsel dönüşüm yapı güçlendirme

Kentsel dönüşümde güçlendirme nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli binalarda yer alan riskli binaların yıkılarak veya güçlendirilerek yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor.


Kentsel dönüşümden faydalanan ve anlaşma ile binasını tahliye eden kimseler, sunulan kentsel dönüşüm güçlendirme kredisinden faydalanabiliyor.


Bu kapsamda; Faiz desteği oranı: yüzde 4 - Azami ödemesiz dönem: 2 yıl - Azami vade: 10 yıl olanakları ile hak sahibine kredi verilebiliyor.


Peki, riskli yapı olarak tespit edilen bir binanın maliklerinden biri veya bir kaçı güçlendirme yapılmasını talep ederse, güçlendirmeye üçte iki (2/3) çoğunluk ile mi karar verilecek?


Bu soruya Bakanlık tarafından verilen yanıt şu şekilde; 6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsedilmesine rağmen, güçlendirme kararının kat maliklerinin ne kadarının oyu ile alınması gerektiği hususunda herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. 


Bu yüzden, 634...