25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yardımları

kentsel dönüşüm yardımları

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm için 16 milyar TL harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 16 milyar TL harcama yapıldığını açıkladı.

Riskli binalarda oturanlar dikkat!

Türkiye'de yaklaşık 10 milyon konut için kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek. Bu projeler kapsamında kimi binalar yıkılacak kimi binalar ise güçlendirilecek. Peki, kentsel dönüşüm ev sahiplerine ne kadara mal olacak?

Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvurularına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, hazırladığı soru önergesini Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Kentsel dönüşüm kira yardımı kimlere verilir?

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sağladığı finansal desteklerden yararlanabiliyor. Kira yardımı da, bu destekler arasında yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kimlere verilir? işte yanıtı..

Kentsel dönüşüm faiz desteği 2015 oranları!

Kentsel dönüşüm kapsamında konutu veya işyeri yıkılan vatandaşlar için birtakım finansal destekler yer alıyor. İşte, kentsel dönüşüm faiz desteği 2015 oranları!

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında binası riskli ilan edilen ve anlaşmayla tahliye edilen mülk sahiplerine devlet bazı finansal destekler sağlıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yardımları nelerdir?

Kentsel dönüşüm ile riskli binasını yıktıran malik ve kiracılara devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları nelerdir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ve diğer yardımları..

Kentsel dönüşümde devlet desteği!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri dahilinde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak, yerine sağlam yapılar inşa ediliyor. Bu noktada devletin bazı yardımları bulunuyor. İşte kentsel dönüşümde devlet desteği...

Kentsel dönüşümde binayı kendisi yaptırmak isteyenlere yardım yapılır mı?

Kentsel dönüşümde binayı kendisi yaptırmak isteyenlere yardım yapılır mı? İşte 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alan esaslar bu haberde...

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Kentsel dönüşümü desteklemek için verilen kira yardımları artırıldı. En son artış geçen sene Nisan'da yapılmıştı. İşte il il kira yardımı bedelleri...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda evlerini kentsel dönüşümle yenilettirebiliyorlar. Evlerini kentsel dönüşümle yenilettirecek olanlara yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Bunlardan biride kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor.

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

İzmir Gültepe sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda konuşan mahalleli, kentsel dönüşüme tepki gösterdi. 

Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm projesinde kira yardımları ne oldu?

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepezaltı-Santral kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli’de kentsel dönüşüm yardımı 995 TL oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından illere göre yapılacak olan kira yardımı tutarları açıklandı. Buna göre; Kocaeli’de kentsel dönüşüm kira yardımı ise 995 TL olarak açıklandı.

Kentsel dönüşüm kira yardımına yüzde 20 zam!

Kentsel dönüşüm, son günlerde oldukça hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde kira yardımlarına da yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında anlaşma sağlanarak tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına veya işyeri sahiplerine Bakanlık tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

kentsel dönüşüm yardımları Haberi

kentsel dönüşüm yardımları

Kentsel dönüşüm ile riskli olarak tespit edilen ve ömrünü tamamlamış olan riskli yapılar yıkılıyor. Yerine yeni deprem yönetmeliklerine uygun binalar inşa ediliyor. Bu süreçte riskli binanın sakinlerine bazı yardımlar yapılıyor. 

Riskli yapı tespit süreci başlamış olan veya başlayacak olan bazı hak sahipleri, kentsel dönüşüm sürecinde hangi yardıma nasıl başvuracağını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler? Kentsel dönüşüm yardımlarına kimler başvurabilir?

KENTSEL DÖNÜŞÜME NASIL BAŞVURULUR?

Riskli binaların tespiti, maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine, Bakanlığımızca lisans verilen ve listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanan kurum veya kuruluşlarca yapılacaktır.

Binanın risk tespitini yaptırmak için maliklerin 2/3 çoğunluğu ile karar alınmasına gerek yoktur. Risk tespiti için maliklerden birinin müracaatı yeterlidir.