19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda evlerini kentsel dönüşümle yenilettirebiliyorlar. Evlerini kentsel dönüşümle yenilettirecek olanlara yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Bunlardan biride kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor.



Devlet kentsel dönüşümden dolayı kiraya çıkan kişilere belirli miktarlarda ödemeler yapıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımını kimler alabilir? gibi soruların yanıtları da yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar.. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? 

Kentsel dönüşümden dolayı evini boşaltmak zorunda kalan bireylere aylık olarak 750 TL ile 1500 TL arasında değişen miktarda ödemeler yapıyor. Yapılan ödemeler aylık olarak banka hesaplarına aktarılıyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuruları Müdürlük/Belediye tarafından incelenerek onaylanması halinde ödenmeye başlanıyor. Müdürlük ve Belediye tarafından üzerinden kira yardımı girişleri yapılıyor. 

Kira yardımından faydalanmak isteyenlerin eksiksiz belge ile başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı malike 18 ay boyunca veriliyor. İkamet şartını sağlamaları durumunda 6306 sayılı Kanun kapsamında kiracılara defaten kira yardımı ödemesi gerçekleştirilebiliyor. Peki, kira yardımı için gerekli belgeler neler?


Geri Dön