28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde faiz desteği kapsamı

Kentsel dönüşümde faiz desteği kapsamı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, yeni KHK ile kentsel dönüşümde faiz desteğinin kapsamının genişletileceğini söyledi..

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde faiz oranları 1'in altına inecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların evlerini ve işyerlerini yeniden tasarlamaları ve iyileştirmeleri için verilen kredilerde devletin faiz katkısının artırılması, oranın yüzde 1’in altına düşürülmesi hazırlığı var.

Kentsel dönüşümde faiz desteği genişliyor!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, yeni KHK ile kentsel dönüşümde faiz desteğinin kapsamının genişletileceğini söyledi..

10 soruda kentsel dönüşüm faiz desteği!

Kentsel dönüşümde Bakanlık tarafından bazı finansal destekler sunuluyor. Faiz desteği de bu destekler arasında yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm faiz desteği nedir? Bu destek ile ilgili yapılan son çalışmalar nelerdir?

Kentsel dönüşümde konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşüm için alınacak kredinin faiz oranında devlet desteği faiz oranı ile bankaların uyguladığı faiz oranları birbirinden farklıdır. Kentsel Dönüşümde Konut Kredisi Hesaplanma yöntemlerinin doğru seçilmesi gerekir

Kentsel dönüşümde faiz desteği bir yıl uzatıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin bir yıl uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'in geleceği kentsel dönüşümde!

Sistem Grup İnşaat Genel Müdürü Melih Göktanır, İzmir'in geleceğinin kentsel dönüşümde olduğunun altını çizdi. Göktanır, konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini de belirtiyor.

Kentsel dönüşümde 'Süper Kent Projesi' modeli!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde “Süper Kent Projesi”ni hayata geçiriyor. Projeyle mevcut yapılar, yeni yapılar ve 7 kattan düşük katlı konutlarda enerji tasarruf performansına göre faiz desteği verilecek.

Kentsel dönüşüm faiz desteği geri ödenir mi?

Kentsel dönüşümde devlet tarafından hak sahiplerine yapılan yardımlar arasında kentsel dönüşüm faiz desteği yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm faiz desteği geri ödenir mi?

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?

Bakanlar Kurulu kararıyla, kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek. Peki, kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde faiz desteği nasıl alınır? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümde faiz desteği kapsamı Haberi

Kentsel dönüşümde faiz desteği kapsamı

Hükümet, kentsel dönüşümdeki faiz desteğinin kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. İlerleyen günlerde çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer alacak düzenleme ile bireysel kredilerin yanı sıra belediyelerin kullandıkları kredilere ve kurumsal kredilere de destek verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, bu kapsamda "Bölgelere göre farklı katsayıda faiz desteği sağlayacağız. Acil olan ama nakit dönüşümü olamayacak yerlere faizsiz destek vermemiz lazım ki dönüşüm sağlansın" dedi.

BELEDİYELERE FAİZSİZ KREDİ


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gürgen, "Belediyelere faizsiz kredi vereceğiz. Belediye proje yürütürken ihtiyacı olan parayı ister bakanlıktan ister İller Bankası'ndan borçlanacak. Bunun faizine biz destek vereceğiz" dedi. 

Faiz desteği hakkında yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirten Gürgen sadece hak sahiplerine değil müteahhitlere de faiz desteği vereceklerini açıkladı.

BÖLGEYE...