18 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde kaç bina yıkıldı

kentsel dönüşümde kaç bina yıkıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında 2014 yılı içerisinde tüm ülke çapında 41 bin 859 adet binanın risk tespiti yapıldı. Risk tespiti yapılan binaların 12 bin 384 adedinin yıkımı gerçekleşti.

Kentsel dönüşüm kapsamında 2 yılda 40 bin bina yıkıldı!

Türkiye, 2 yıl önce çıkarılan Afet Yasası ile kentsel dönüşümde sınıf atladı. Binasını riskli görüp Bakanlığa başvuran sayısı 50 kat arttı. 2 yıl içinde 40 bin bina sahibi kentsel dönüşüm çalışmalarının içinde yeraldı.

Türkiye genelinde 106, İstanbul'da ise 27 riskli alan bulunuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 106, İstanbul'da ise 27 riskli alan bulunduğunu açıkladı. Bakan Güllüce, bu yapılardan 2 bin 322'sinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyledi...

Kentsel dönüşüm kapsamında 644 riskli kamu binası yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar toplam 644 riskli kamu binasının yıkımını gerçekleştirdi. 5 Ekim 2012 tarihinde "Dönüşüm Başlıyor" sloganı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm adım adım ilerliyor...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bina malikleri ve hissedarları arsa payı ve metrekare hesaplamalarını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Ömer Bulut: Kentsel dönüşümde herkes sorumluluktan kaçıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde sıkıntı yaşanan riskli binalarla ilgili “Burada herkes sorumluluktan kaçıyor. Yerel yönetimlerin sorumluluğu aslında bu işte daha fazla. Çünkü hastalık neyse onu önce teşhis etmek gerekiyor” diye konuştu.

Tamer Özyurt: Kentsel dönüşümde seferberlik olmalı!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Kentsel dönüşümde bir seferberlik olmalı. Başka türlü kentsel dönüşümün ilerlemesi çok zor." dedi.

Konya'nın kentsel dönüşümde eksiklikleri var!

Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Kaş, Konya'nın kentsel dönüşümde eksikliklerin olduğunu belirterek, vatandaşın yeterli düzeyde bilgilendirilmediğini dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kira yardımı 2015'te 735 liraya yükseldi. İstanbul'da kira yardımlarını yerel belediyeler yapıyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kentsel dönüşümde son durum raporu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aralık 2014 itibariyle kentsel dönüşümde gelinen noktayı açıkladı. Kentsel dönüşümde 2,5 yıl içinde ne kadar yol katedildi? Kaç birimde dönüşüm başladı? Kaç konut için risk tespiti yapıldı? İşte cevaplar...

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

kentsel dönüşümde kaç bina yıkıldı Haberi

kentsel dönüşümde kaç bina yıkıldı

Tespiti yapılan bu yapıların 11 bin 697 adedi konut, 17 bin 627 adedi dükkan olmak üzere toplam 129 bin 320 adet bağımsız bölümden oluştu. Risk tespiti yapılan binaların 12 bin 384 adedinin ise yıkımı gerçekleşti. 


Konut ve dükkan Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan risk tespiti ve yıkımlarda ise İstanbul başı çekti. Buna göre İstanbul'un tüm ilçelerinde 2014 yılında toplam 17 bin 830 adet binada, 68 bin 424 adedi konut, 9 bin 813 adedi dükkan olmak üzere toplam 78 bin 237 adet bağımsız birimin riskli yapı tespiti yapıldı. 

Riskli yapılar 6306 sayılı Kanun kapsamında risk tespit yapılan bu binalardan 4 bin 146 adeti bina yıkıldı. Bu yıkım ise 17 bin 574 adet konut, 1 bin 780 adet dükkan olmak üzere toplam 19 bin...