26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yüksek ödeme planı

Kentsel dönüşümde yüksek ödeme planı

İstanbullular binalarının yıkılmasına karşı olmadıklarını ancak yüksek ödeme planları ile karşı karşıya bırakıldıklarını ve zorlandıkarını belirten mahalle sakinleri, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya tepki gösterdi.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kentsel dönüşümde asbest riski yönetmeliği TBMM gündeminde!

Kentsel dönüşümde asbest riskine karşı hazırlanan yönetmelik çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşümde emin adımlarla yürüyoruz!

“3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kentsel dönüşümde çok güçlü bir noktaya emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümde yüksek ödeme planı Haberi

Kentsel dönüşümde yüksek ödeme planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 18 binanın yıkım törenine katıldı. Bakan Güllüce, yaptığı konuşmada beton kalitesi ve yapılan binaların denetlenmesiyle ilgili konularda daha sıkı tedbirler alınacağını söyledi. Törene katılan ve oturdukları binalar için yıkım kararı verilen bazı vatandaşlar ise endişelerini dile getirdi. Binalarının yıkılmasına karşı olmadıklarını ancak yüksek ödeme planları ile karşı karşıya bırakıldıklarını belirten mahalle sakinleri, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya tepki gösterdi.


Bağcılar Göztepe Mahallesi'ndeki Barın Sitesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugün yıkılmaya başlandı. Proje ile yeniden yapılacak sitede 18 binanın yıkımı tamamlanacak. 184 bağımsız birim bulanan sitenin yerine yapılacak konutlarda bir kapalı otopark olacağını ve yüzde 65'inin de yeşil alan olarak planlanacağı belirtildi.


Yıkım yapılacak bölgede bugün yapılan törene Çevre ve Şehircilik...