23 / 04 / 2024

Kentsel düzenleme

Kentsel düzenleme

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin birinci unsurunun modern kentleşme olduğunu belirtti. Menevşe, 'Adana'yı her alanda gelişmeye açık hale getirmelidir' dedi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'in kentsel dönüşüm planları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. 

Kentsel dönüşümde sil baştan düzenleme!

TBMM'ye sunulan Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında uygulanacak projelerde vergi istisnalarıyla ilgili düzenleme yapıldı...

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir düzenlemenin hayata geçtiğini belirterek toplam kredi miktarının 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ve kredi birlikte olsun talebi!

Yeni düzenleme ile binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin TL kredi 80 bin TL'ye evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlere verilen 125 bin TL kredi 200 bin liraya TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar, kira yardımı alırsa kredi alamıyor. 

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Esenler'deki kentsel dönüşüme 'bisiklet yolu' davası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'bisiklet yoluyla ilgili bir somut düzenleme' bulunmadığı nedeniyle Esenler'in kentsel dönüşüm planlarına dava açtırdı.

Kentsel dönüşümde vatandaş odaklı yeni düzenleme!

Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların mağdur olmaması için Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları çözecek düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "6306 sayılı yasayla alakalı kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları, sorunları çözmek adına hem hak sahiplerinin hem de yüklenicilerimizin yaşadığı sorunları çözecek bir düzenlemeyi hazırlıyoruz" dedi...

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 26 Mart'ta!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 26 Mart'ta ihale edilecek..

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğinde yeni düzenleme!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda düzenleme yapıldı. Karar 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek...

Kentsel dönüşümde müjdeler geldi!

Depreme dayanıksız konutların yenilenmesi ve modern şehirler inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

Kentsel düzenleme Haberi

Kentsel düzenleme

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin birinci unsurunun modern kentleşme olduğunu belirterek, "Yerel yönetimler, kentin gereksinimlerini karşılayacak planlara yoğunlaşmalı ve Adana'yı her alanda gelişmeye açık hale getirmelidir" diye konuştu. 

ATO, kuruluşunun 120. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında, "Adana'nın Geleceği ve Yeni Kent Modeli" konulu panel düzenliyor. Kentsel Strateji Platformu işbirliğiyle, 21 Ekim 2014 Salı günü saat 13.00'da HiltonSA Oteli Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek panele konuşmacı olarak şehir plancıları A. 

Faruk Göksu ile Sıla Akalp katılacaklar. 

Paneli, Adana'daki kentsel düzenlemelerin ekonomik gelişimi de kapsaması gerektiğine dikkat çekebilme amacıyla düzenlediklerini ifade eden ATO Başkanı Atila Menevşe şunları söyledi: "Müthiş bir potansiyele sahip olan Adana ekonomisi, imar planlarının sektörel gelişimleri yeterince dikkate alınmadığı için sıkıntılar yaşıyor. 

Ayakkabıcılıkta Türkiye'nin en...