28 / 03 / 2024

Keten İnşaat kanlıca yalı projesi

Keten İnşaat kanlıca yalı projesi

Kanlıca'da 1905 yılındaki bir yangında yanıp kül olan, şu anda otopark olarak kullanılan tarihi yalıyı zeplin fotoğraflarından bulan Keten İnşaat yapıyı yeniden projelendirip Anıtlar Kurulu'nda tescilledi.

Sinpaş GYO Kanlıca arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, İstanbul Beykoz Kanlıca'da yer alan arsalarına ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki arsaların değeri ne kadar oldu? 

Kerem Sabancı Kamışlı, Kanlıca'da yalı yaptırdı!

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi, genç iş insanı Kerem Sabancı Kamışlı, Kanlıca'da dört daire satın alarak yalı yaptırdı. Yalının maliyeti 40 milyon dolar tuttu.

Ebru Gündeş’in Kanlıca’daki yalısında aykırılıklar giderildi mi?

Ebru Gündeş, Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. 7 ay önce, aykırılıkların giderilmemesi durumunda yıkım yapılacağı belirtilmişti, aykırılıklar henüz giderilmedi...

Ebru Gündeş Kanlıca'daki 25 milyonluk yalısından taşınıyor!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, Beykoz Kanlıca'da uzun yıllardır oturduğu ikiz yalısından taşınma kararı aldı. Gündeş'in yeni rotası Kemerburgaz oldu...

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı!

Etel ile Robert Baler’in sahibi olduğu Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı. Tarihi yalının fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Sezen Aksu Kanlıca'daki yalısının kapılarını açtı!

Sezen Aksu, Boza'ya kalbinin yanı sıra Kanlıca'daki yalısının da kapılarını açtı. Minik Serçe, stüdyo olarak da kullandığı yalıda sevimli sıpayla yerde otururken böyle poz verdi.

Kanlıca'da 5.7 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsası!

Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kanlıca Mahallesi 133 Ada, 11 Parselde yer alan kargir bina ve arsasını 5 milyon 750 bin TL'ye icradan satıyor...

Keten İnşaat Nişantaşı'nda yeni projeye başladı!

Nişantaşı'nda yer alan beş katlı Ceylan Apartmanı yıkıldı. Keten İnşaat yıkılan bina yerine Nişantaşı'nda yaptığı yenilemelerin bir benzeri olarak rezidans şeklinde yeni projeye başladı...

Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısında yıkım ertelendi!

Şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf’a ait Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılar hakkındaki yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulduğu idda edildi. Yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla açılan dava ise sürüyor.

Demet Akbağ, Sezen Aksu'nun Kanlıca’daki yalısında kalıyor!

13 Mart’ta eşi Zafer Çika’nın vefatı ardından sarsılan Demet Akbağ’a dev destek Sezen Aksu'dan geldi. Aksu, yakın dostu Akbağ'ı Kanlıca’daki yalısında ağırlıyor.

Etel Baler'in Kanlıca'daki muhteşem yalısı!

Güzelliği ve şık stili ile daima adından söz ettiren Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını açtı.Baler, "Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter" dedi...

Ebru Gündeş Kanlıca'daki yalısından taşınıyor!

Reza Zarrab ile boşanma kararı alan Ebru Gündeş yeni ev arayışına girdi. Gündeş Kanlıca'daki yalısından taşınıyor...

Ebru Gündeş, Kanlıca’daki yalıdan taşındı!

Ebru Gündeş, Kanlıca’daki yalıdan taşındı. Güneş'in, kızı Alara'nın güvenliği için daha korunaklı bir sitedeki evine geçtiği öğrenildi.

Keten İnşaat kanlıca yalı projesi Haberi

Keten İnşaat kanlıca yalı projesi

Türkiye'de riskli binaların yeniden yapılmasını sağlayan kentsel dönüşüm hız kazandıkça şekil değiştirmeye başladı. Artık binalar yıkılıp yeniden yapılması yerine sıfırdan da aslına uygun olarak hayata geçirilmeye başlanıldı. Bunlardan bir tanesini Keten İnşaat Kanlıca'da yapıyor. 


1905'TE YANMIŞTI 

Şirket, Kanlıca'daki Bahai Körfezi'nde bulunan ancak 1905 yılında büyük bir yangın geçirip tamamen kül olan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa'ya ait tarihi yalıyı yeniden inşa etti. 

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Ferhat Keten, Sultan Abdülhamid'in suikasta uğrama korkusuyla saraydan çıkamadığı için yabancılara zeplinle fotoğraf çektirip İstanbul'daki değişimleri bu şekilde fot takip ettiğini belirterek, "Biz bu zeplin fotoğraflarından şu anda otopark olarak kullanılan arazi üzerinde bir yalı olduğunu gördük. Yangında yok olmuştu. 4.5 yıl projelendirdik. 


Almanya'daki Freiburg Havacılık Müzesi'nden 1910 yılında zeplin fotoğrafları bulundu. Koç ailesinin ve...