26 / 04 / 2024

key kanunu uygulama yönetmeliği

key kanunu uygulama yönetmeliği

KEY ödeneği alan bir kimsenin ölümü halinde, KEY yardımı mirasçılara ödenir mi? Mirasçılara key ödemesi yapılır mı? İşte KEY kanunu uygulama yönetmeliğinde yer alan esaslar...

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Konut, arsa, arazilerde iskan alanlar için indirim oranları belirlendi! Kanun resmen değişti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, söz konusu uygulama için değişiklik yaptığı İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği, dünkü 31955 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelikle ilgili tüm ayrıntılar...

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik 2017!

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugün Resmi Gazete'de yer aldı. İşte yapılan değişiklikler...

Yabancıya vatandaşlık hakkı, gayrimenkul satışlarını artırır!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alana Türk vatandaşlığı verilecek.

Bodrum'da İmar Uygulama Çalıştayı gerçekleşti!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı kanunu ile 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması’na dair kanun ile ilgili “İmar Uygulama Çalıştayı” gerçekleşti.

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut sosyal ve fiziksel altyapısıyla birlikte gerçekleştirilen çok sayıda konut birimini anlatmakta kullanılan bir ifade olarak biliniyor. Toplu konut uygulaması toplu konut yönetmeliğine bağlı. İşte, toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Orman Kanunu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kooperatif kanunu uygulama yönetmeliği!

Kooperatif Kanunu 10 Mayıs 1969 yılında 13195 sayılı Resmi Gazete'de yaynlandı. Kanun içeriğinde kooperatif hükümlerine yer veriliyor. İşte, Kooperatif Kanunu'nun tam metni!

Sırada köysel dönüşüm var!

'İskân Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yer alan ve nakil, toplulaştırma ve köy gelişme alanı uygulamalarında otuz veya daha fazla ailenin kabul ve taahhütte bulunma şartı değişti.

Köy iskan kanunu 2015!

2 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde 10 Ocak 2015 tarihinde birtakım düzenlemeler yapıldı. İşte köy iskan kanunu 2015 hükümleri...

key kanunu uygulama yönetmeliği Haberi

key kanunu uygulama yönetmeliği

Mirasçılara KEY ödemesi yapılır mı?

KEY kanunu uygulama yönetmeliğinde yer alan esaslar gereğince yardıma müstehak kişinin ölümü halinde, adına biriken ve kullanılmayan yardım, neması ile birlikte Kanuni mirasçılarına ödeniyor. 


Kanuni mirasçılara ödeme yapılabilmesi için veraset ilamının ve bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (Ek: 3) Form'un T.Emlak Kredi Bankasına ibraz edilmesi zorunludur. 


KONUT EDİNDİRME YARDIMI KULLANIM TALEP FORMU KURUMU/KURULUŞU : 


YARDIMA MÜSTEHAK KİŞİNİN 

Adı : 

Soyadı : 

Emekli/Sigorta Sicil Numarası : 

YARDIMIN 

Yatırılmaya başlandığı tarih : 

Yatırıldığı ay sayısı : 

Yardım kesintiye uğramışsa 

Yardımın Yapılmadığı ay sayısı : 

Adına yatırılan toplam 

Yardım miktarı : 

(Formun düzenlendiği tarihte) 

Bu form, Kurumumuzdaki/Kuruluşumuzdaki bilgilere dayanılarak tarafımızdan ....................... tarihinde düzenlenmiştir. 



Yetkili imza ve 

Mühür 



NOT : 1) Nakillerde eski Kurumu/Kuruluşu Yardıma müstehak kişi adına yatırılan konut edindirme yardımı miktarları ile sürelerini gösteren bir cetveli düzenleyerek yeni kurumuna/kuruluşuna gönderecektir. 


2) Bu Form, ilgilinin en son...