25 / 04 / 2024

key yardımı kanunu

key yardımı kanunu

KEY yardımı diğer ifade ile konut edindirme yardımı ile ilgili esaslar, 1986 yılında kabul edilen 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor. Peki KEY yardımı nedir? KEY yardımı kimlere yapılır?

e-Devlet'ten başvurusu onaylananlar PTT'den 1.500 TL kira yardımı alacak! 2023 kira yardımından kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira ödemekten güçlük çekenlere destek sağlanacak. 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında hak sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021!

6306 sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli binasını dönüştürenlere kira yardımı yapılıyor. Peki riskli yapı kira yardımı ne kadar? Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021 nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı şartları yeniden düzenlendi. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020...

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında düzenleme yapıldı. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019..

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı kalktı mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz gün yürürlüğe girdi. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı kalktı mı?

Kira yardımında şartlar değişecek!

Meclis’te görüşmeleri süren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira yardımının kapsamı genişletiliyor. Teklif kabul edilirse kira yardımı için ikamet zorunluluğu aranmayacak.

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nedir?

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir?

Trabzon Ortahisar'da İlk Yardım Eğitim Merkezi açıldı!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında milli eğitim kurumları içerisinde Türkiye’nin ilklerinden biri olan “İlk Yardım Eğitim Merkezi” Ortahisar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açıldı.

Atakule GYO bağış ve yardım politikasını genel kurula sunacak!

Atakule GYO Bağış ve Yardım Politikası'nın Sermaye Piyasası Mevzuatı, Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde ekteki hali ile belirlenmesine ve yapılacak ilk Genel Kurul'da ortaklarını onayına sunacak.

key yardımı kanunu Haberi

key yardımı kanunu

KEY yardımı nedir?

KEY yardımı diğer ifade ile konut edindirme yardımı ile ilgili esaslar, 1986 yılında kabul edilen 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor.


Kanun gereğince; a) Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’na göre almakta bulunan Devlet Memurları ile diğer kamu görevlilerine kanunla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kuruluşlarda çalışanlara ve T.C. Emekli Sandığından Emekli adi malüllük ve vazife malüllüğü aylığı almakta olanların kendilerine,


b) (10) ve (10)’dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışan işçilere,


c) 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu ile aynı Kanun’un geçici 20. maddesine tabi ve 991 sayılı kanun ve Sosyal sigortalar Kurumuna devredilen sandıklar mevzuatına göre yaşlılık veya malullük...