16 / 04 / 2024

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nedir?

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nedir?

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir?



İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir? KEYY yönteminde geri ödeme şartları nelerdir? 


Kendi Evini Yapana Yardım kredisi kapsamında kullandığım ödenekler için faiz alınacak mı? Kredi Borcumu kaç yılda geri ödemem gerekiyor?


Kendi Evini Yapana Yardım kredisi kapsamında kullandığınız ödenekler için, imzaladığınız Borçlanma Sözleşmesi gereği, yıllık yüzde 2 ödemesiz dönem faizi alınmakta olup, son kullandığınız ödeneği takiben 24. aya kadar ödemesiz dönem faizi işletilmekte, ödeme dönemi 10 yılda 10 eşit taksitle ve anapara borcu üzerinden yıllık yüzde 2 ödeme dönemi faizi alınmaktadır. Anapara taksiti düştükçe alınacak faiz tutarı da azalmaktadır.


KEYY yönteminde geri ödeme şartları nelerdir? Seçilen projenin maliyeti, verilen kredi miktarından fazlaysa ne yapılmaktadır?


Kullandırılan konut kredisi yıllık yüzde iki faizli olup, son kredi diliminin ödenmesini takip eden yirmidördüncü ayın sonuna kadar ilk taksiti ödenmek üzere on yılda ve on eşit taksit hâlinde, kredi anaparası ve faizi ile birlikte tahsil olunmaktadır. Krediler kendi evini yapana yardım (KEYY) olarak verilmekte olduğundan kredi miktarı ile konut maliyet bedeli arasındaki fark hak sahibi aile tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Ziraat Bankası ile Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği işlemlerden alınan yüzde 2,5 komisyon hak sahiplerince karşılanmaktadır.



Devlet destekli konut hesabı açtırma adımları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön