24 / 04 / 2024

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları

Anadolu Grubu ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin yaklaşık 100 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'daki 3 hidroelektrik santralinin özelleştirmesine 23 başvurdu!

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için, 23 firma başvuruda bulundu. İşte santraller ve taşınmazlarına önyeterlilik teklifi için başvuran katılımcılar..

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

Enerjisa, 3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor!

Sabancı ve Alman E.ON’un ortaklığı olan Enerjisa, şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam 900 MW kurulu güçte planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışını hedefliyor.

Türkiye dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk 3'te!

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk üçe girdiğini belirtti.

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları atıldı!

Anadolu Grubu ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin yaklaşık 100 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Tokat'ta HES protestosunda gerginlik!

Tokat'ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine 3 hidroelektrik santrali (HES) kurulacak olmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteride şantiye binasını taşlayan, yolu kapatan gruba, polis müdahale etti.

Dicle Vadisi’ndeki 3 HES projesi iptal edildi!

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan ve daha önce olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden birinin Eylül 2014’te iptal edilmesinin ardından geriye kalan 2 HES projesi içinde iptal kararı alındı.

Dicle Vadisi ve ongözlü köprü HES'ten kurtuldu!

ORMAN ve Su işleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden biri alan ve Dicle Vadisi ile tarihi Ongözlü Köprü'yü sular altında bırakacak olan Dicle-ll Regülatörünü ve HES projesini iptal etti.

Elektrik Üretim AŞ’ye ait 5 hidroelektrik santraline 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi!

Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı. 5 hidroelektrik santraline 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi...

Hidroelektrik santral projesinin iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi'ne dava açıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde yapımı planlanan ve ilçe belediyesinin imar değişikliğiyle önünü açtığı hidroelektrik santral projesi için ilçe merkezine çok yakın bir mahallede büyük bir arazi 3 metre yüksekliğindeki bariyerlerle çevrilerek çalışma başlatıldı

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları Haberi

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları

Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze imza töreninde, iki ülkenin enerji güvenliği için ortak adımlar attıklarını belirterek, Kheledula 3 santralinin yıllık yaklaşık 232,8  milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretim kapasitesinde olacağını söyledi.


Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü Tuğban İzzet ise Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile Kaladze'ye, Anadolu Grubu'na gösterdikleri güven için teşekkür ederek, gelecekte bu güvene dayanarak yatırımlara devam etmek istediklerini kaydetti. 


İzzet, Khedelula 3 dışında Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile 2 yeni proje üzerinde daha çalıştıklarını ve yakın gelecekte onları da bakanlığa sunacaklarını belirtti.


Konuşmaların ardından anlaşma Kaladze ve İzzet  tarafından imzalandı. Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İzzet, "Anadolu Grubu olarak 10 yıldır Gürcistan'a hem içecek hem de enerji sektöründe ciddi yatırımlar yaptık. Gürcistan'da yatırım yapmak isteyen herkese, tecrübelerimizi paylaşarak...