19 / 04 / 2024

Kibele Evleri yıkım çalışmaları

Kibele Evleri yıkım çalışmaları

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde, sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak'a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle, belediye sosyal tesislerinin yıkımı başladı.

Ordu Belde Evleri'nin yıkımı durduruldu mu?

Belde Evler'in 3. bloku yıkılmadan, yıkım işlemleri durduruldu. ORÇEV, Erdoğan’ın “Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız?” dediği Belde Evler'in 3. blokunun yıkımının durdurulma sebebini soruyor...

Türk Kızılayı'ndan evleri yıkılanlar için 100 kalıcı konut projesi!

Türk Kızılay, Sudan'ın başkenti Hartum'un farklı mahallelerinde yüzlerce aileye yardım elini uzatmaya devam ediyor. Sudan'da yaşanan sel felaketinde evleri yıkılanlar için başlatılan 100 kalıcı konut projesinde çalışmaları devam ediyor.

Ordu Belde Evleri’nin yıkımı sürüyor!

Ordu Altınordu’daki Belde Evleri Projesi için yıkım kararı alındı. Bu kapsamda başlatılan projenin yıkımı devam ediyor.

Ordu’daki Belde Evleri’nin yıkım çalışmaları başladı!

Ordu Altınordu’daki Belde Evleri Projesi için yıkım kararı alındı. Bu kapsamda yıkım çalışmaları başlatıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nusaybin'de evleri yıkılan vatandaşlar kira yardımı bekliyor!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde evleri yıkıldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uzlaşan vatandaşlara 3 aydır kiraları ödenmiyor.

Süleyman Soylu: Sahipsiz metruk evleri yıkın!

Uyuşturucuyla mücadelenin devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, uyuşturucunun genellikle metruk binalarda kullanıldığını söyleyerek valilere, kaymakamlara ‘Sahipsiz metruk evleri yıkın’ talimatı verdi.

Evleri yıkılan ailelere 30 bin TL yardım!

Kartal'da çöken bina ve hemen yanında bulunan yıkım çalışmalarına başlanan Yunus Apartmanı'nda yaşayan vatandaşlara daire başına taşınma masrafı için 5 bin TL, eşyalarının bedeli olarak da 25 bin TL ödenecek.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bafra'da evleri yıkılan aile hukuk mücadelesi veriyor!

Samsun’un Bafra ilçesinde 800 dönüm Hazine arazisi olduğu gerekçesiyle evleri yıkılan Haspulat ailesi hukuk mücadelesi veriyor.

İsrail'den Kudüs'teki Filistinli bedevilerin evleri için yıkım kararı!

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in Kudüs'teki Filistinli bedevilere ait olan evler için aldığı yıkım kararını "ırkçılığın en çirkin tezahürü" olarak belirtildi.

Kepez'de doğal sit alanında evi olanların yıkım korkusu bitiyor!

KEPEZ Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı'nda evleri olan vatandaşların, yıkım korkusu sona eriyor.

Depremde evleri yıkılan vatandaşlar konutları için 17 yıl mücadele etti!

Düzce Depremi'nde kiracı olan ve oturdukları evleri yıkılan 234 vatandaş, 17 yıllık mücadelenin ardından TOKİ tarafından tahsis edilen 42 dönümlük alanda evlerini inşa edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Kibele Evleri yıkım çalışmaları Haberi

Kibele Evleri yıkım çalışmaları

12 yıl önce yapılan Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde, sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak'a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle, belediye sosyal tesisleri bugün yıkmaya başladı.


İddiaya göre, Ümraniye'de bulunan Soyak Yenişehir Kibele Evleri'nden daire satın almak isteyen alıcılara, sosyal tesislerin siteye ait olduğu belirtilerek daireler satıldı. Ancak yaklaşık 3 yıl önce, Ümraniye Belediyesi, sosyal tesislerin ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak'a ait olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine belediye tarafından açılan dava sonuçlandı ve mahkeme Soyak Yenişehir Kibele Evleri yönetimi aleyhine karar verdi. Site içerisindeki alanın Milli Emlak'a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle belediye ekipleri yıkım işlemine başladı. Yıkımdan haberdar olan heykeltıraş Mehmet Aksoy ise belediyeye heykeli kendisi kaldırmak...