19 / 04 / 2024

kiliseler neden camiye çevrildi

kiliseler neden camiye çevrildi

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul dini yapılarıyla da dikkat çekiyor. Bizans Dönemi'nde kilise olan birçok yapı, şehir Türklerin eline geçtikten sonra zaman içinde camiye çevrilmiş.

Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet'in 95. yıl dönümünde açıldı. İstanbul Havalimanı Alman medyasında da büyük yankı uyandırdı. Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı Boğaçay özel proje alanı yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Peki, Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden!

Prava Kartal projesinde 4 bin 750 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden...

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Beyoğlu Sütlüce’de dört katlı binayla birlikte bir gecekondunun çöktüğü öğrenildi. Çökmeye neden olan temel kazısı, bin kamyon hafriyatla ancak kapatılabildi. 

Serdar İnan ve İnanlar İnşaat neden battı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Serdar İnan'ın ve İnanlar İnşaat'ın neden battığını kaleme aldı..

Portekiz'den neden ev almalı?

Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Lizbon, Türk yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Peki Portekiz'den neden ev almalı?

Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

Nef'in uzun zamandır beklenen ticari üniteleri satışa çıkıyor. Açık artırma müzayedesi 21 Aralık 2017'de yapılacak. Peki Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

İnşaat maliyetleri neden yükseldi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, inşaat maliyetlerinin neden yükseldiğini ve inşaat maliyetlerinin fiyatlara nasıl yansıdığını anlattı..

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı neden iptal edildi?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray projesini neden iptal ettiklerini açıkladı....

Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizi neden yaşanmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizinin neden yaşanmayacağını ve Türkiye'de emlak fiyatlarının neden düşmeyeceğini ele aldı..

Konut profesyonelleri neden sık iş değiştirir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, gayrimenkul sektöründeki eleman sirkülasyonunu ve konut profesyonellerinin neden sık iş değiştirdiğini kaleme aldı..

Konut satışlarındaki rekor inşaatçıları neden mutlu etmiyor?

Türkiye'de konut satışları trendini sürdürüyor. Peki, konut satışlarındaki rekor inşaatçıları neden mutlu etmiyor?

Gayrimenkuller gerçek değerleri ile neden satılmıyor?

Dünya gazetesi makale yazarlarından Murat Sayar bugünkü yazısında gayrimenkullerin neden gerçek değerleri ile satılmadığını yazdı..

kiliseler neden camiye çevrildi Haberi

kiliseler neden camiye çevrildi

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul dini yapılarıyla da dikkat çekiyor. İstanbul medeniyetlerin kaynaştığı yer olarak nitelendirilse de egemen olan kültürün bir başka kültürü ister istemez asimile etmesi kaçınılmaz son. İşte tam da bu sebepten Bizans Dönemi'nde kilise olan birçok yapı, şehir Türklerin eline geçtikten sonra zaman içinde camiye çevrilmiş.


1)Ayasofya Müzesi 

Daha önce yapılan 2 Ayasofya'nın çeşitli sebeplerle tahrip olup yıkılmasından sonra imparator I. Jüstinyen tarafından 6. yüzyılda inşa ettirilen bu 3. yapı günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Fatih'in İstanbul'u fethinden hemen sonra camiye çevrilen bu yapı 1 Şubat 1935'te müze olmuştur.



2-)Eski İmaret Camii

Pantepoptes Manastır Kilisesi adıyla Komnenos Hanedanı'nın kurucusu Aleksios Komnena tarafından 1081-1087 yılları arasında inşa ettirilen bu yapı İstanbul'un Zeyrek semtinde bulunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet döneminde...