29 / 03 / 2024

Milyonerlerin sayısı Eylül ayında neden azaldı?

Milyonerlerin sayısı Eylül ayında neden azaldı?

Hesabında 1 milyon TL veya üzeri parası olan mudi sayısı Eylül ayında geçtiğimiz Ağustos ayına göre 3.165 kişi azaldı. Peki milyonerlerin sayısı neden azaldı? 



Milyonerlerin sayısı  Eylül'de Ağustos ayına göre tam 3.165 kişi azaldı. Peki milyonerlerin sayısı neden azaldı? Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu bu azalışı dolar kurunun Eylül'de gerilemesine bağlıyor.


Milyonerlerin sayısı Eylül ayında neden azaldı?

SINIRDA OLAN 3 BİN165 KİŞİ MİLYONERLİĞİ KAYBETTİ

Sözcü'de yer alan habere göre, yurt içinde kişilerin toplam mevduatının yarısı döviz bazında olduğunu belirten Muratoğlu, “Milyoner olmak için Ağustos ayının sonunda dolar kuru 5.83 seviyesindeyken 171.500 dolarınız olması yeterliydi… Türk Lirası'nın değer kazanması sonucu dolar fiyatı 5.65 liraya inmesiyle Eylül sonunda aynı kriteri tutturmak için 177.000 dolar gerekli hale geldi. Haliyle tam sınırda olan 3165 kişi bir anda milyoner payesini kaybetti! Aradaki süreçte doların tekrar 5.75 seviyesine yükselmesiyle kaybedenlerin yarısı tekrar milyoner oldu! Ülkedeki dolarizasyon azalırsa gerçekten anlamlı olacak veriler bu sebeple şu an için kullanılmaz haldeler.” diye konuştu.

Milyonerlerin sayısı Eylül ayında neden azaldı?


Anadou Ajansı muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, yurt içinde ve dışında yerleşik milyonerlerin toplam sayısı eylül ayı sonu itibarıyla 206 bin 889 düzeyinde gerçekleşti. Geçen sene sonunda 180 bin 126 olan milyoner sayısı, 9 ayda 26 bin 763 kişi arttı. Fakat Ağustos Eylül ayını karşılaştırdığımızda ise milyoner sayısı azaldı.

 

Milyonerlerin mevduatı 9 ayda 145,4 milyar lira arttı!


Geri Dön