19 / 04 / 2024

milyoner sayısı neden azaldı

milyoner sayısı neden azaldı

Hesabında 1 milyon TL veya üzeri parası olan mudi sayısı Eylül ayında geçtiğimiz Ağustos ayına göre 3.165 kişi azaldı. Peki milyonerlerin sayısı neden azaldı? 

Türkiye’deki dolar milyoneri sayısı açıklandı! Bu rakamı görenleri dudağı uçuklayacak!

Credit Suisse'in 2023 Küresel Servet Raporu'na göre 2022'de dünyadaki milyoner sayısı azaldı. Türkiye'deki dolar milyoneri sayısı ise 61 bin kişi oldu.

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Bankalardaki 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki mevduat hesapları ilk dört ayda 132 bin 683 arttı ve 982 bin 573’e yükseldi. Peki milyoner sayısındaki artışın sebebi ne? 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Dev banka açıkladı: Milyoner sayısında patlama olacak!

İsviçre Bankası, küresel çapta dolar milyonerlerinin sayısının önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 40 oranında artış göstereceğini açıkladı.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...

Pandemide milyoner sayısı yüzde 53 arttı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sürekli yükselen milyoner sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, milyoner sayısının salgından beri yüzde 53 artış gösterdiğini belirtti.

İsveç'te milyoner ve milyarder sayısı hızla artıyor!

Geçtiğimiz günlerde gazeteler dünyanın en zenginleri listesini açıkladı. Buna göre, İsveç'te milyoner ve milyarder sayısının hızla artış gösterdiği görüldü.

Türkiye, ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından yayınlanan servet raporuna göre Türkiye, yüzde 21 düşüşle ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu.

Yurt dışı yerleşik milyoner sayısı 32 bine yaklaştı!

Hesabında 1 milyon TL ya da üzeri parası olan mudi sayısı, 8 ayda 69 bin 13, toplam mevduatları da 458,5 milyar lira artış gösterdi.

Koronavirüs döneminde Türkiye'de 32 bin 232 kişi daha milyoner oldu!

Türkiye'de dört aylık pandemi döneminde milyonerlerin serveti 210 milyar 874 milyon lira arttı, toplam milyoner sayısı da 268 bin 602 kişiye dayandı.

Milyoner sayısı 2019 sonunda 225 bini aştı!

Hesabında 1 milyon TL veya üzeri parası olan mudi sayısı, 2019 yılında bir önceki seneye göre 45 bin 314 kişi artarak 225 bini aştı.

Milyonerlerin sayısı Eylül ayında neden azaldı?

Hesabında 1 milyon TL veya üzeri parası olan mudi sayısı Eylül ayında geçtiğimiz Ağustos ayına göre 3.165 kişi azaldı. Peki milyonerlerin sayısı neden azaldı? 

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

milyoner sayısı neden azaldı Haberi

milyoner sayısı neden azaldı

Milyonerlerin sayısı  Eylül'de Ağustos ayına göre tam 3.165 kişi azaldı. Peki milyonerlerin sayısı neden azaldı? Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu bu azalışı dolar kurunun Eylül'de gerilemesine bağlıyor.


SINIRDA OLAN 3 BİN165 KİŞİ MİLYONERLİĞİ KAYBETTİ

Sözcü'de yer alan habere göre, yurt içinde kişilerin toplam mevduatının yarısı döviz bazında olduğunu belirten Muratoğlu, “Milyoner olmak için Ağustos ayının sonunda dolar kuru 5.83 seviyesindeyken 171.500 dolarınız olması yeterliydi… Türk Lirası'nın değer kazanması sonucu dolar fiyatı 5.65 liraya inmesiyle Eylül sonunda aynı kriteri tutturmak için 177.000 dolar gerekli hale geldi. Haliyle tam sınırda olan 3165 kişi bir anda milyoner payesini kaybetti! Aradaki süreçte doların tekrar 5.75 seviyesine yükselmesiyle kaybedenlerin yarısı tekrar milyoner oldu! Ülkedeki dolarizasyon azalırsa gerçekten anlamlı olacak veriler bu sebeple şu an...