29 / 03 / 2024

Kingdom Tower yüksekliği

Kingdom Tower yüksekliği

Cidde'de inşa edilen Kingdom Tower 1 kilometrelik yüksekliğiyle Burç Halife'nin rekorunu kıracak. İnşaat 2018'de bitecek. Dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyan Dubai'deki Burç Halife'nin rekoru kırılmak üzere.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

New York'taki Trump Tower yönetiminden, kirasını ödemeyen ayakkabı imalatçısına dava!

ABD eski Başkanı Donald Trump'a ait olan ve New York'un en işlek caddesinde bulunan Trump Tower yönetiminin, binada bulunan ayakkabı imalatçısı kiracısını kirayı ödemediği için mahkemeye verdiği bildirildi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 247 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 247 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı!

Tamamlandığında çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı...

5 yıl içinde tapu işlemlerinden 64 milyar 918 milyon TL toplandı!

Vatandaş ev alırken yüklü vergiler ödüyor. Son 5 sene içinde tapu işlemlerinden 64 milyar 918 milyon TL toplanırken tapu harcının yüksekliği vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Kingdom Tower yüksekliği Haberi

Kingdom Tower yüksekliği

Cidde'de inşa edilen Kingdom Tower 1 kilometrelik yüksekliğiyle Burç Halife'nin rekorunu kıracak. İnşaat 2018'de bitecek. Dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyan Dubai'deki Burç Halife'nin rekoru kırılmak üzere. 


Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde inşasına başlanan Kingdom Tovver (Kraliyet Kulesi), 1 kilometrelik yüksekliği ile Burç Halife'nin 838 metre rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Bu yıl içerisinde satışına başlanılacak olan gökdelenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor. Gökdelen tamamlandığında, Eyfel Kulesi'nden tam 3 kat fazla yüksekliğe sahip olacak. 


Suudi Kraliyet ailesi mensubu milyarder Prens El-Velid bin Talal'a bağlı Kingdom Holdingin ülkenin en büyük ikinci kenti Cidde'de inşa edeceği 167 katlı kulenin içerisinde çok sayıda otel, lüks konutlar ve bürolar yer alacak. 


Toplamda 540 bin metre kare alana sahip olacak olan kulenin işletmeye girmesinden sonra burada toplam 80 bin kişi...