25 / 04 / 2024

kiptaş hangi bölgelerde dönüşüme giriyor

kiptaş hangi bölgelerde dönüşüme giriyor

KİPTAŞ İstanbul genelinde kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. Devam eden projelere ek Bayrampaşa cezaevinin dönüşümü ve Esenler’deki askeri alanın dönüşümü de KİPTAŞ imzasını taşıyacak.

Aktif fay haritası güncellendi! Artık hangi bölgelerde deprem riski yüksek? Deprem uzmanı tek tek sıraladı! 

Türkiye Maden Tetkik Araştırma Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin aktif fay haritasını güncelledi ve yeni fay hatları belli oldu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman yatacak? Hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görevde bulunan kamu personelleri için tazminat ödenecek. Peki hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı!

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra hangi bölgelerde deprem riskinin arttığını anlattı. İşte detaylar!

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Konut fiyatları hangi bölgelerde arttı?

Konut fiyatlarında son dönemde bir hayli artış yaşanıyor. Artan enflasyonla birlikte il il konut fiyatlarındaki yüzdelik artışı sizler için bir araya getirdik.

Deprem riski olan bölgelerde dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Ahmet Ercan'dan Ege bölgesi için kritik deprem uyarısı!

Akdeniz ve özellikle Girit Adası çevresinde meydana gelen depremler sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu bölgelerde 7 şiddetinde depremler meydana gelebileceğini dile getirdi. 

İstanbul'da en çok hangi ilçedeki evler tercih ediliyor?

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2021 yılı sonuçlarına göre; meskenlerde doluluk oranı en çok artan ilçelerden biri Kağıthane oldu. İlçe gençlerin kiracı olarak tercih ettiği bölgelerde ilk sırada yer aldı.

kiptaş hangi bölgelerde dönüşüme giriyor Haberi

kiptaş hangi bölgelerde dönüşüme giriyor

 Bugüne kadar birçok projeyi İstanbul'a kazandıran KİPTAŞ, 2018 yılında yeni dönüşüm projeleriyle de adından sıkça bahsettirecek. Şirket, bir yandan inşaatı süren projelere hız verirken bir diğer yandan da Bayrampaşa cezaevi ve Esenler'deki askeri alanın dönüşümü başta olmak üzere birçok bölgede dönüşüm projelerine odaklanıyor. Yeni Şafak yazarı Emine Açar, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'la bir söyleşi gerçekleştirdi. İşte söyleşi...

* İsmet Bey bu yıl anlaşılan o ki İstanbul'da kentsel dönüşüm denilince akıllara KİPTAŞ gelecek. Hangi bölgelerde dönüşüm projeleri yapacaksınız?

Öncelikle şunu söylemeliyim ki rızasız dönüşüme asla imza atmadık, atmayacağız. Bir diğer önemli kriterimiz de yoğunluk artışına izin vermemek. Zeytinburnu'nda bin 600 konutlu bir dönüşüm projemiz var. Bunu bitirmek üzereyiz. Beyoğlu dönüşüm projemiz başladı. Ama hepsinde kriter yoğunluğun artırılmaması. Bir bölgede 100 hane varsa biz bunu 101...